Sokołów podjął wyzwanie pobicia rekordu Polski w przygotowaniu największego burgera. Do uznania nowego rekordu wystarczyło, by burger ważył 120 kg – jednak ten przygotowany przez Sokołów znacznie przekroczył wymagany poziom i ważył aż 213 kg! Lista niezbędnych składników obejmowała kilkaset kilogramów mięsa wołowego, kilkadziesiąt kilogramów bułki oraz sporo sera i warzyw. Nad przygotowaniem burgera czuwał szef kuchni Sokołów – Dominik Moskalenko, a potrawa okazała się nie tylko rekordowa pod względem wagi – ale też bardzo smaczna!
Na miejscu wydarzenia obecna była pani sędzia Biura Rekordów, która osobiście nadzorowała proces przygotowania burgera oraz oficjalnie potwierdziła ustanowienie nowego rekordu Polski. – To było dla nas naprawdę wyjątkowe wydarzenie – mówi Marek Ściślak, Dyrektor Zakładu w Tarnowie oddział Sokołów S.A.– Nigdy wcześniej nie podjęliśmy takiego wyzwania, więc cieszy mnie bardzo, że już pierwsze nasze podejście do bicia rekordu zakończyło się takim sukcesem. To było znakomite ukoronowanie hucznych obchodów 90-lecia zakładu w Tarnowie.
Pobicie rekordu na największego burgera w Polsce odbyło się w ramach Sokołów CUP – imprezy integracyjno-sportowej dla pracowników firmy Sokołów S.A., zorganizowanej już po raz 19. Wzięło w niej udział ponad 2 500 osób ze wszystkich oddziałów produkcyjnych oraz członkowie ich rodzin.