W kategorii grupowej wzięli udział kucharze z całej Polski: Piotr Timi Piotrowski (właściciel Steak House Evil), Michał Chlewicki, Jakub Antoniszak, Kajetan Buszewicz, Sławomir Poniewiera, Adam Rzewuski, Wojciech Bronikowski, Patryk Krzykus, Tomasz Gryglewski, Jakub Wolski, Anna Archacka- Siermińska, Tomasz Buchczik, Tomek Kupian, Darek Hendzelek, Dawid Domagała, Tomasz Gawarzynski, Grzegorz Barszczak, Piotr Szymczak, Andrzej Błaszczuk, Krzysztof Kozłowski, Dominik Sucharski.
Nad przebiegiem rekordowego maratonu grillowania od strony formalnej czuwali świadkowie z Biura Rekordów, a oficjalne certyfikaty potwierdzające końcowy sukces rekordzistom wręczał sędzia Paweł.
Równolegle do maratonu grillowania prowadzone były liczne prelekcje i zbiórka pieniędzy na Stowarzyszenie Amazonek z Poznania. Ponadto, cała kwota zebrana ze sprzedaży biletów wstępu na imprezę została przekazana na bieżące potrzeby stowarzyszenia.
Próba ustanowienia aż dwóch Rekordów Polski odbyła się miedzy 29 listopada a 1 grudnia w SteakHouse Evil w Poznaniu przy ul. Gwarnej 9. Organizatorzy postawili sobie za cel nieprzerwane grillowanie przez aż 48 godzin.
Fot.: FB @SteakHouse EVIL Poznań