Do 31 lipca w siedmiu największych aglomeracjach i w ponad 100 słynnych restauracjach trwa Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week. Na gości czeka 3 i 5-daniowe doświadczenia wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail w okazyjnej cenie.
Poniżej przedstawiamy zestawienie top 5 niespotykanych potraw.
#Frank – Winebar & shop (Warszawa)
Duszone policzki i ozory z dzika w czerwonym winie, zapiekane z topinamburem, jeżynami, miodem spadziowym! To jeden z największych przebojów kulinarnych ostatnich lat.
Papryczki 5 (Kraków)
Filet z kaczki z sosem z brusznicy, puree z fioletowej marchewki, do tego pączek z gorzką czekoladą i porzeczką.
ORSO (Silesia)
Ravioli sepia z krupniokami, chutneyem z ananasa, nitkami chilli i oliwą lubczykową.
Progres Bistro (Trójmiasto)
Szef Kuchni, Marcin Babiarz przygotował lody z siana borówki, maliny marynowane w syropie z kwiatów bzu oraz biszkopt czekoladowy.
Festiwalowe rezerwacje trwają na stronie www.DiningWeek.pl. Warto się jednak spieszyć, liczba najlepszych stolików jest ograniczona. Festiwal potrwa do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi Szefowie Kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych Gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.
Rezerwacje trwają na www.DiningWeek.pl.