W planach jest też sekcja self-cooking, gdzie turyści będą mogli samodzielnie przygotowywać posiłki pod opieką szefów kuchni oraz sekcja La Petit Chef, gdzie klienci przekonają się o tym, jak przyrządzane są ich posiłki.
Inwestycja w Giżycku ma kosztować ponad 71 mln zł, ale została dofinansowana kwotą prawie 41 mln zł przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości. Projekt zrealizują cztery firmy, w tym Nowe Mazury 8, w której udziały ma Robert Lewandowski.
Natomiast powstający w Browarach Warszawskich lokal, w który zainwestował również Robert Lewandowski ma oferować kuchnię nowojorsko-śródziemnomorską. O kartę dań i napojów zadba Tadeusz Müller, syn restauratorki Magdy Gessler.
Lokal będzie miał dwa poziomy – na jednym znajdzie się restauracja i bar sportowy, zaś na drugim mają być organizowane eventy.
Otwarcie zostało przesunięte na pierwszy lub drugi kwartał 2021 r. ze względu na wydłużające się prace remontowe w zabytkowym budynku Warzelni.
oprac. red.
fot. Pracownia Architektoniczna CHILIART, Mikołaj Nowakowski, Karolina Czupryniak
źródło: sport.pl