24 lutego zapraszamy kucharzy, restauratorów i baritsów do udziału w konkursie cukierniczym „Przygotowanie deseru gastronomicznego na talerzu”, który odbędzie się podczas targów Expo Seet w Warszawie (w hali Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska, przy ul. Marsa 56).
Organizatorami konkursu jest EXPO SWEET EZiC, przy wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz organizatorów Trendy Chef.
Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej i gastronomicznej oraz wyłonienie najzdolniejszych kucharzy, restauratorów, baristów, którzy potrafią zaprezentować swój artyzm i warsztat pracy.
Tematem przewodnim będzie Polskie Jabłko.
Na zwycięzców przewidziane są atrakcyjne nagrody, pamiątkowe dyplomy, medale, oraz nagrody pieniężne, najlepszy otrzyma czek na kwotę 3.000 zł.
Zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 8 sztuk deseru gastronomicznego a la carte, z wykorzystaniem głównego składnika, polskiego jabłka. Pozostałe produkty będą dostarczone przez organizatorów lub umieszczone m.ni w black boxie, szczegóły w regulaminie.
Do konkursu zakwalifikowane będą 2-osobowe zespoły, które przyślą zgłoszenie do 22 stycznia na adres j.profus@exposweet.pl lub kontakt telefoniczny 697 800 144.
Konkursowe prace oceniać będą profesjonalni jurorzy.
Uwaga!
W konkursie nie mogą wziąć udziału profesjonalni cukiernicy.
Szczegóły na stronie: www.exposweet.pl