W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.
– Wakacyjne wyjazdy mocno kojarzą się z wypoczynkiem na plaży i smacznym jedzeniem, bardzo często w postaci ryb. By wprowadzić odrobinę takich błogich nadmorskich klimatów w restauracjach Sphinx, skomponowaliśmy sezonową ofertę, a w niej morskie specjały takie jak łosoś, dorsz czy aterynki. Gorąco zapraszamy naszych klientów na nowe przysmaki. To dobry sposób, by choć na chwilę przenieść się myślami nad morze i poczuć tę relaksującą atmosferę – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Wśród „Morskich Smaków” znalazły się trzy dania główne. Goście restauracji Sphinx mogą spróbować smażonego łososia, dorsza bądź sandacza, które serwowane są z frytkami lub ryżem, soczystą domową surówką i sosem holenderskim. Dania te można nieco zmodyfikować poprzez zamianę frytek lub ryżu na talarki, półksiężyce z ziołami, frytki stekowe albo ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym. Obok dań głównych do wakacyjnej oferty Restauracje Sphinx wprowadziły nową przystawkę – Aterynki (czyli małe rybki) smażone w całości, oprószone sezamem, podawane z sosem tahini lub jednym z kultowych sosów do wyboru.
Lista restauracji, w których nowa oferta jest dostępna, znajduje się na stronie www.sphinx.pl