Młodzież wystartuje w Luksemburgu

Newsy

Młodzież wystartuje w Luksemburgu

30 października 2014

22-26 listopada Narodowa Młodzieżowa Reprezentacja Polski, będzie reprezentować nasz kraj na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, który odbywa się już po raz 12.

Treningi i przygotowania logistyczne odbywają się co tydzień w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro. Narodowa Reprezentacja szlifuje formę przygotowując potrawy serwowane w Restauracji – 70 przekąsek, 70 dań głównych oraz 70 porcji deseru, a także zestaw “zażelowanych” potraw do Stołu Zimnego.

Prezentujemy skład drużyny:

PIOTR KUZIELA – trener i kapitan

Absolwent: Technikum Gastronomiczne ul. Poznańska Warszawa

Pracuje w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro

ŁUKASZ PŁOWSKI – asystent trenera

Pracuje w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro

MICHAŁ ZIAJA – Kucharz odpowiedzialny za prezentację Zimnego Stołu

Pracuje w Hilton Garden Inn Rzeszów.

DAMIAN KOPIŃSKI – kucharz odpowiedzialny za prezentację zimnego stołu

Szkoła: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. S.Staszica w Parczewie

Od ponad 2 lat pracuje w hotelu Mamaison Hotel Le Regina Warsaw

NATALIA OSTROWSKA – cukiernik kuchnia gorąca

Szkoła: Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie im. S. Bergera ul. Majdańska Pracuje w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie

KAMIL JĘDRZEJEWSKI – kucharz odpowiedzialny za przygotowanie zimnego stołu

Szkoła: Technikum Gastronomiczne ZS nr.6 im. M. Reja Szczecin.

Pracuje w  Park Hotel w Szczecinie

SEBASTIAN WILCZEK – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego

Szkoła: ZSEG im. S.Staszica  w Otwocku

Pracuje w restauracji L’arc oraz w Łapanowski Grupa Kulinarna jako kucharz szkoleniowy

BARTEK WRONA – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego

Szkoła: ZSG im. M. Spytka-Ligenzy Rzeszów

Pracuje w Hotel Rzeszów****

BARTOSZ ŁUKASZEWICZ – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego

Technikum Gastronomiczne w Białymstoku

Pracuje w Restauracja Sowa i Przyjaciele

MATEUSZ RESZCZYK – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego

Szkoła: Technikum Gastronomiczno Hotelarskie im. Eugeniusza Pijanowskiego ul. Poznańska 6/8 w Warszawie.

Pracuje w Akademii Kulinarnej Farutexu,

KAROL KARPIAK – kucharz kuchni gorącej

Szkoła ZSEG im. w Rybniku

Pracuje w restauracji „Nigdy Nie Zapomnę” we Wrocławiu.

MICHAŁ SZCZEŚNIAK – kucharz kuchni gorącej

Szkoła: Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie im. S. Bergera ul. Majdańska

Pracuje w Restauracji „Superiore” na stanowisku Szefa kuchni

KONRAD KUZYKA – kucharz kuchni gorącej

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Pracuje na stażu w Atelier Amaro