22-26 listopada Narodowa Młodzieżowa Reprezentacja Polski, będzie reprezentować nasz kraj na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, który odbywa się już po raz 12.
Treningi i przygotowania logistyczne odbywają się co tydzień w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro. Narodowa Reprezentacja szlifuje formę przygotowując potrawy serwowane w Restauracji – 70 przekąsek, 70 dań głównych oraz 70 porcji deseru, a także zestaw “zażelowanych” potraw do Stołu Zimnego.
Prezentujemy skład drużyny:
PIOTR KUZIELA – trener i kapitan
Absolwent: Technikum Gastronomiczne ul. Poznańska Warszawa
Pracuje w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro
ŁUKASZ PŁOWSKI – asystent trenera
Pracuje w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro
MICHAŁ ZIAJA – Kucharz odpowiedzialny za prezentację Zimnego Stołu
Pracuje w Hilton Garden Inn Rzeszów.
DAMIAN KOPIŃSKI – kucharz odpowiedzialny za prezentację zimnego stołu
Szkoła: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. S.Staszica w Parczewie
Od ponad 2 lat pracuje w hotelu Mamaison Hotel Le Regina Warsaw
NATALIA OSTROWSKA – cukiernik kuchnia gorąca
Szkoła: Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie im. S. Bergera ul. Majdańska Pracuje w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie
KAMIL JĘDRZEJEWSKI – kucharz odpowiedzialny za przygotowanie zimnego stołu
Szkoła: Technikum Gastronomiczne ZS nr.6 im. M. Reja Szczecin.
Pracuje w Park Hotel w Szczecinie
SEBASTIAN WILCZEK – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego
Szkoła: ZSEG im. S.Staszica w Otwocku
Pracuje w restauracji L’arc oraz w Łapanowski Grupa Kulinarna jako kucharz szkoleniowy
BARTEK WRONA – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego
Szkoła: ZSG im. M. Spytka-Ligenzy Rzeszów
Pracuje w Hotel Rzeszów****
BARTOSZ ŁUKASZEWICZ – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego
Technikum Gastronomiczne w Białymstoku
Pracuje w Restauracja Sowa i Przyjaciele
MATEUSZ RESZCZYK – kucharz odpowiedzialny za prezentację stołu zimnego
Szkoła: Technikum Gastronomiczno Hotelarskie im. Eugeniusza Pijanowskiego ul. Poznańska 6/8 w Warszawie.
Pracuje w Akademii Kulinarnej Farutexu,
KAROL KARPIAK – kucharz kuchni gorącej
Szkoła ZSEG im. w Rybniku
Pracuje w restauracji „Nigdy Nie Zapomnę” we Wrocławiu.
MICHAŁ SZCZEŚNIAK – kucharz kuchni gorącej
Szkoła: Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie im. S. Bergera ul. Majdańska
Pracuje w Restauracji „Superiore” na stanowisku Szefa kuchni
KONRAD KUZYKA – kucharz kuchni gorącej
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Pracuje na stażu w Atelier Amaro