8 listopada w Wiskitkach odbył się finał XVI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Organizatorem wydarzenia jest Unilever Polska, a Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.
Norbert Gniewek z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie został Młodym Kreatorem Sztuki Kulinarnej 2024. Drugie miejsce wywalczył Miłosz Grząbel-Mikulski z Zespołu Szkół w Starym Sączu, natomiast na trzecim uplasował się Kacper Staszewski z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego, Technikum nr 3 w Kielcach.
Tematem XVI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej było danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju przyprawy Delikat Knorr Professional.
Zwycięzca będzie mógł wziąć udział w trzech wybranych przez siebie warsztatach z cyklu III Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Otrzyma także złoty bilet – możliwość udziału w trzecim etapie rekrutacji do IV Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, czyli egzaminu ostatecznego przed jury w Warszawie.