Tylko do 12 stycznia br. można przesyłać zgłoszenia do jubileuszowej edycji konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”.
W tym roku uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z mięsa królika, wykorzystując obowiązkowo wszystkie elementy tuszy króliczej (comber, skoki tylne i przednie), kasztanów jadalnych, Ramy Cremefine Profi 24%, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Esencji bulionów Knorr oraz dowolnych dodatków.
Udział w konkursie to możliwość doskonalenia wiedzy i umiejętności w zakresie tradycyjnej i nowoczesnej kuchni, poznawania nowych trendów i technik kulinarnych czy zastosowań produktów convenience. To także szansa na uzyskanie porad i wskazówek bezpośrednio od najlepszych fachowców z branży, którzy zasiadają w jury.
Laureat konkursu nie tylko otrzyma atrakcyjne nagrody rzeczowe, ale także automatycznie zakwalifikuje się do finału prestiżowego konkursu dla profesjonalistów – Primerba Cup 2014.
To z kolei daje mu szansę na wystartowanie w Kulinarnym Pucharze Polski.
Szkoła, w której uczy się laureat I miejsca otrzyma piec gastronomiczny HENDI.
***
I etap polega na przesłaniu w terminie do dnia 12.01.2014 r. na adres mailowy: elzbieta.gizinska@unilever.com lub ufs.poland@unilever.com zgłoszenia (dalej „Zgłoszenie”) zawierającego:
a. propozycję receptury potrawy zgodnej z tematem Konkursu wraz ze zdjęciem potrawy (zdjęcie zapisane w formacie jpg o rozdzielczości 800 x 600 pixeli); w recepturze muszą zostać wykorzystane następujące produkty:
I minimum jeden rodzaj Primerby KNORR;
II mięso królika
III kasztany jadalne
IV Rama Cremefine 24 %
V esencji bulionów Knorr
VI garni
VII dowolne dodatki
Każda receptura musi zawierać:
I. nazwę potrawy;
II. wyszczególnione składniki z proporcjami podanymi na 6 porcji;
III. opis sposobu wykonania.
Danie powinno zostać podane na dużym talerzu, ułożone i przybrane według własnej inwencji Uczestnika.
b. wypełniony Formularz nr 1, który jest załącznikiem i zawiera następujące dane osobowe: imię i nazwisko, datę urodzenia, oraz dokładny adres zamieszkania tj. ulica, numer domu, numer mieszkania, kod pocztowy, miejscowość oraz numer telefonu kontaktowego, adres poczty elektronicznej wraz z klauzulą o następującej treści „Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 nr 101, poz. 926 ze zm.) przez Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Domaniewskiej 49, 02-672 Warszawa w celach i w zakresie związanym z organizacją i przeprowadzeniem konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2014″ tj. wydaniem nagród, sprawozdawczością podatkową, rozpatrzeniem ewentualnych reklamacji oraz w celu zamieszczenia tych danych na liście zwycięzców konkursu, która zostanie opublikowana na stronie internetowej www.ufs.com
Oświadczam, że zostałem poinformowany/-a o tym, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, jak również o przysługującym prawie do wglądu do danych oraz możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia. Jednocześnie wyrażam zgodę na wykorzystanie mojego wizerunku przez Unilever Polska Sp. z o.o. na portalach internetowych i czasopismach branżowych w związku z Konkursem “;
c. wypełniony załącznik nr 2 – Formularz nr 2 – zgodę na udział danego Uczestnika w Konkursie wyrażoną przez samego uczestnika, nauczyciela nauki zawodu lub technologii gastronomicznej. Oryginały formularzy nr 1 i nr 2 powinny zostać dosłane pocztą, na adres Centrum Kulinarne Food Solutions, ul. Bałtycka 43, 61-017 Poznań
w przypadku, gdy dany Uczestnik jest niepełnoletni – zgodę na udział danego Uczestnika w Konkursie oraz przyjęcie nagrody wyrażoną przez przedstawiciela ustawowego lub opiekuna prawnego danego Uczestnika.