18 lutego br. w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu zostanie rozegrany drugi półfinał „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”.
Półfinał polega na przygotowaniu przez każdego uczestnika, który zakwalifikował się do tego etapu 6 porcji tego samego dania konkursowego, którego receptura została zakwalifikowana do półfinału.
Trzecim etapem jest finał, który zostanie rozegrany również w Centrum Kulinarnym w Poznaniu. Przyjazd finalistów wraz z opiekunami zaplanowano na 17 marca. 18 marca z okazji jubileuszowej X edycji organizator zaplanował atrakcyjną podróż po ciekawych zakątkach Poznania. 19 marca odbędzie się finał, podczas którego uczestnicy przygotują również 6 porcji dania konkursowego.
Poniżej lista półfinalistów
1) Dembowski Mikołaj z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Gnieźnie przy ul. Sobieskiego
2) Dziewięcki Adrian z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej
3) Janikowski Rafał z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej
4) Jankowska Klaudia z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
5) Kopiec Iwona z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej
6) Lenkiewicz Bartosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej
7) Planer Miłosz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego
8) Skibińska Sandra z Zespołu Szkół w Bolechowie. Szkoła w Murowanej Goślinie
9) Sytykiewicz Jakub z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego
10) Szczepłocki Dariusz z Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu przy ul. Królewieckiej
11) Szukała Dawid z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy ul. Okólnej
12) Witkiewicz Roger z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie przy ul. Poniatowskiego