Półfinał jubileuszowej odsłony konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej był zaciętą walką 16 niezwykle zdolnych kucharzy. Reprezentowany przez nich poziom był bardzo wysoki, jednak tylko 10. z nich zmierzy się w finałowym spotkaniu.
Oto lista finalistów:
Jarmolski Tomasz – Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych, Technikum nr 8 przy ul. Stanisława Wyspiańskiego w Bielsku-Białej
Rogacki Aleks – Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
Oleksy Adam – Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej w Gorzowie Wlkp.
Wąsik Kacper – Zespół Szkół nr 5, przy ul. Elsnera w Lublinie
Niziński Wojciech – Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych przy ul. Morskiej w Gdyni
Rogoziński Kamil – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie
Demska Julia – Branżowa Szkoła I stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy
Lubański Marcin – Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych, Technikum nr 8 przy ul. Stanisława Wyspiańskiego w Bielsku-Białej
Pelechaty Daniel – Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej 35 w Gorzowie Wlkp.
Kata Agnieszka – Zespół Szkół Gospodarczych przy ul. Spytka Ligęzy w Rzeszowie.
W jury konkursu zasiedli:
Jakub Ignyś – szef kuchni Hotel Sheraton Poznań
Joanna Ochniak – organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
Andrzej Jakomulski – szef kuchni SublÏma Restaurant
Krystian Szopka – szef kuchni The Kitchen Studio Kulinarne
Mirosław Szajkowski – szef kuchni Unilever Food Solutions
Piotr Porada – szef kuchni Hotel Arłamów
Elżbieta Gizińska – sekretarz konkursu.
Organizator konkursu to Unilever Food Solutions.