Jury konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 po ocenieniu wszystkich nadesłanych zgłoszeń zakwalifikowało 16 uczniów.
Pełna lista półfinalistów konkursu:
Kacper Janik z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Filip Ziemiński z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Tobiasz Baluk z Technikum „Lider” w Lublinie
Arkadiusz Woźniak z Technikum „Lider” w Lublinie
Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu
Bartosz Gawlik z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu
Daniel Bauer z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi
Jacek Darnowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi
Wiktoria Giemska z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy
Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Bielsku Białej
Dominik Wiśniewski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie
Bartosz Kowalczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul. Zagórskiej w Kielcach
Emil Kasprzycki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach
Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
Osoba znajdująca się na liście rezerwowej to Anna Elsner z Technikum nr 2 przy ul. Szkolnej w Wodzisławiu Śląskim.
Półfinał odbędzie się 24 października w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.