Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018  – finał

Wydarzenia

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 – finał

21 listopada 2018

21 listopada w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbędzie się finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.

Wystartuje w nim 10 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w półfinale konkursu. Finaliści będą walczyć o miano najlepszego, a tym samym o staż w restauracji z gwiazdką Michelin, udział w finale konkursu dla profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oraz pamiątkową statuetkę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.

Konkurs ocenia jury w składzie: Tomasz Purol (przewodniczący ), Robert Skubisz, Konrad Birek, Paweł Salamon, Marek Furczyk, Łukasz Daszyński.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Lista finalistów

Kacper Janik, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Tomasz Jarmolski, Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Wiktoria Giemska, Branżowa Szkołą I stopnia Rzemiosła w Bydgoszczy

Emil Kasprzycki, Małopolska Szkoła Gościnności w Myśleniachach

Aleksandra Klóska, Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Klaudia Miodowicz, Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Joanna Palińska, Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Dominik Wiśniewski, Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Warszawie

Arkadiusz Woźniak, Technikum „Lider” w Lublinie

Filip Ziemiński Zespół Szkól Gospodarczych w Rzeszowie.