21 listopada w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbędzie się finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.
Wystartuje w nim 10 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w półfinale konkursu. Finaliści będą walczyć o miano najlepszego, a tym samym o staż w restauracji z gwiazdką Michelin, udział w finale konkursu dla profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oraz pamiątkową statuetkę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.
Konkurs ocenia jury w składzie: Tomasz Purol (przewodniczący ), Robert Skubisz, Konrad Birek, Paweł Salamon, Marek Furczyk, Łukasz Daszyński.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Lista finalistów
Kacper Janik, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Tomasz Jarmolski, Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej
Wiktoria Giemska, Branżowa Szkołą I stopnia Rzemiosła w Bydgoszczy
Emil Kasprzycki, Małopolska Szkoła Gościnności w Myśleniachach
Aleksandra Klóska, Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
Klaudia Miodowicz, Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
Joanna Palińska, Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
Dominik Wiśniewski, Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Warszawie
Arkadiusz Woźniak, Technikum „Lider” w Lublinie
Filip Ziemiński Zespół Szkól Gospodarczych w Rzeszowie.