16 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej w Poznaniu odbywa się drugi półfinał konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017. Konkurs ten skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Do półfinału zakwalifikowali się:
- Karolina Krzyżak, Technikum Lider w Lublinie;
- Tomasz Siewierski, Technikum Lider w Lublinie;
- Grzegorz Królik, Technikum Lider w Lublinie;
- Kamila Formela, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku;
- Piotr Pezowicz, Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku; Karol Sosnowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
- Beata Słomienna, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
- Bartłomiej Brzozowski, Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu;
- Klaudia Kiełkowska, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim;
- Mateusz Kamiński, Zespół Szkół Gastronomicznychw Łodzi; Mariusz Jasiński, Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku;
- Kamil Piotrowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Lista rezerwowa:
- Patrycja Mandera, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.
Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.
Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.