15 marca w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej w Poznaniu odbędzie się finał konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017. Konkurs ten skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Do finału przeszło 12 uczniów: Tomasz Haczkowski z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu; Marika Karulak z Zespołu Szkół Technicznych w Zbąszynku; Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim; Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu; Mateusz Ludwicki z Zespołu Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu; Daniel Ogonowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie; Karolina Krzyżak z Technikum Lider w Lublinie; Tomasz Siewierski z Technikum Lider w Lublinie; Grzegorz Królik z Technikum Lider w Lublinie; Piotr Pezowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku; Beata Słomienna z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy; Mariusz Jasiński z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017. Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.
Poradnik Restauratora bedzie uczestniczył w tym wydarzeniu.