Znamy już półfinalistów VI edycji konkursu dla uczniów szkół i klas o profilu gastronomicznym – Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2010!
Jury konkursu spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń wyłoniło 24 adeptów sztuki kulinarnej. Wczoraj odbył się pierwszy etap półfinałowy. W zawodach wystartowali: Blok Maciej, Jamrozik Marcin, Kowalczyk Jan, Lewiński Patryk, Muzgała Rut, Pytka Michał, Siąkowski Maciej, Sobek Marek, Solarek Kamil, Peter Bartosz, Wasiak Sebastian i Wilanowski Arkadiusz Piotr. W drugich rozgrywkach półfinałowych, które zaplanowano na 17 lutego br. zmierzą się: Ampuła Piotr, Guzowski Maciej, Kowalczyk Dominik, Kowalski Mateusz, Makulski Daniel, Pawlikowski Bartłomiej, Pełka Adam, Puczkarski Jarosław, Pudliszak Bartosz, Przykłota Angelika, Szyca Karol, Wichrowski Mateusz (osoba rezerwowa: Skwierz Krystian).
Tematem tegorocznej edycji są “Frykasy z polędwiczki wieprzowej i kurczaka w wybornym towarzystwie ziół”. Wielki finał odbędzie się 10 marca br. Zwycięzca konkursu otrzyma nominację do udziału w konkursie dla profesjonalnych kucharzy – “Primerba Cup”, co może być świetnym startem do kariery w kulinarnym świecie. Organizator wraz ze sponsorami przygotowali zarówno dla zwycięzców, jak i dla wszystkich uczestników, a także dla szkół, atrakcyjne nagrody: skuter, najwyższej klasy miksery, komplety profesjonalnych noży i mnóstwo innych niespodzianek. Ze szczegółowymi informacjami oraz regulaminem konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej” można zapoznać się na stronie: www.unileverfoodoslutions.pl lub pod numerem telefonu: 061/ 876 45 16.