W czerwcu br. najlepsi bariści z całego świata przybyli do stolicy Austrii, gdzie odbywała się 12. edycja najważniejszej międzynarodowej imprezy kawowej dla profesjonalistów – World Coffee Events. W trakcie zmagań kawowych mistrzów swoją zagraniczną premierę miała mieszanka MK Café Professional, która była serwowana przed głównym wejściem na targi na stoisku Welcome Bar słynnego producenta ekspresów do kawy – marki LaCimbali. Wielu fachowców z branży kawowej zachwycił smak i aromat mieszanki MK Café, która okazała się bezkonkurencyjna wobec propozycji prezentowanych przez inne światowe marki m.in. – „Julius Mainl” oraz „Cafe de Columbia”. Największe emocje podczas World Coffee Event, obok degustacji nowych profesjonalnych mieszanek, wzbudzały zmagania baristów z całego świata. Każdy uczestnik miał za zadanie w ciągu 15 minut sporządzić trzy typy napojów kawowych – cztery espresso, cztery cappuccino oraz cztery napoje dowolne według oryginalnych przepisów i zgodnie z obowiązującymi zasadami. Oprócz smaku przygotowanego napoju jury oceniało technikę, prezentację i wszechstronność zawodników. Zwycięzcą tegorocznego turnieju został Raul Rodas z Guatemali. Kolejne miejsca na podium zajęli Fabrizio Sencion Ramirez z Meksyku oraz Colin Harmon z Irlandii. Reprezentantka Polski – Katarzyna Zyzało – zajęła 23-cie miejsce, czyli najlepsze miejsce Polaków od czterech lat i była najwyżej ocenioną kobietą w historii polskich startów.