Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym

Newsy

Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym

11 sierpnia 2010

Czy można ugotować pyszne danie na odwróconym żelazku do prasowania, albo przyrządzić elegancką potrawę tylko za pomocą grzałki do herbaty?
Okazuje się, że tak. A przekonać się o tym można osobiście w sobotę 14 sierpnia w Mielnie podczas III Mistrzostw Świata w Gotowaniu na Byle Czym! Ta niezwykła impreza odbędzie się na stadionie razem z koncertem „Lata z Radiem”. Na dużej scenie zagrają m.in.: Kombii, Patrycja Markowska oraz Leszcze.
Na oczach publiczności mistrzowie sztuki kulinarnej będą przygotowywać konkursowe potrawy wykorzystując do tego nietypowe urządzenia. Obok zawodów w programie imprezy jest szkoła gotowania dla każdego, konkursy z nagrodami oraz 4500 porcji pysznego (i darmowego) jedzenia. Specjalne zajęcia kulinarne poprowadzą razem ze swoimi kolegami Artur Grajber (szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie) oraz Michał Tkaczyk (szef kuchni hotelu Bristol w Warszawie). Sił w gotowaniu spróbować będzie mógł każdy. Całą imprezę poprowadzą Zygmunt Chajzer oraz Roman Czejarek. Program dla najmłodszych gwarantuje Pan Japa razem z Panterą, Papugiem i Piratami. Czynne będzie plenerowe studio Programu Pierwszego Polskiego Radia.
Organizatorem Mistrzostw Świata w Gotowaniu na Byle Czym jest Gmina Mielno. Trasę „Lata z Radiem” organizuje Polskie Radio S.A. Program Pierwszy.
Start o godzinie 16.00. Na zakończenie, około 22.30-23.00 planowany jest specjalny pokaz sztucznych ogni. Wstęp wolny.