Informujemy, że spośród kilkudziesięciu nadesłanych zgłoszeń, jury konkursowe wybrało 18 finalistów Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru.
Albertina Restaurant & Wine
Appolonia Art and Food
Brovaria
Cedrowy Dworek
DoubleTree by Hilton Krakow Hotel & Convention Center
Filharmonia Smaku
Restauracja Amarylis
Hotel Blue Diamond Active Spa ****
Restauracja Cucin”
Restauracja U Rzeźników
Restauracja Bachus
Restauracja Dinette
Restauracja Lumiere w Hotelu Edison
Restauracja Margeritta
Restauracja Na Lato
Restauracja Nordowi Mol
Restauracja Nowa Łódź
Uzdrowisko Ustka
Finał zostanie rozegrany 28 lutego w Warszawie podczas targów Expo Sweet. Pula nagród to 10 tys. zł w gotówce oraz drugie tyle w sprzęcie.
Mistrzostwa objęły patronatem najważniejsze organizacje branżowe: Fundacja Klubu Szefów Kuchni, OSSKiC, SKP.