Przedmiotem konkursu jest danie główne oraz deser. Obowiązkowym produktem do przygotowania dania głównego jest do wyboru comber z polskiej jagnięciny z kością lub bez kości oraz kalarepa i pieprznik jadalny. Natomiast obowiązkowym produktem deseru jest ser owczy do wyboru – bryndza, bundz, oscypek.
W konkursie udział weźmie dziewięć 2-osobowych zespołów kucharskich – szef i kucharz pomocniczy.
Listra drużyn, które zakwalifikowały się do 14. Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny:
Marta Podgórska i Agnieszka Osipowicz – Hotel Notera w Chojnicach
Patryk Domachowski i Łukasz – Restauracja L’Entre Villes w Sopocie
Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – Grand Hotel Boutique w Rzeszowie
Dawid Kanior i Kazper Sproski – Restauracja Pastamore w Bielsku-Białej
Kamil Kempa i Tomasz Ochocki – Restauracja Cucina Team w Poznaniu
Piotr Wielgo i Jarosław Ciołek – Best Western Hotel Felix w Warszawie
Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak – Art. Hotel we Wrocławiu
Mariusz Bobek i Kamil Wójtowicz – Restauracja Amarylis w Krakowie
Kajetan Buszewicz i Mikołaj Przybysz – Restauracja Domu Kitchen Friends w Poznaniu
Drużyna rezerwowa:
Daniel Ulanowski i Damian Domagała – Natura Spa Residence Bluebell w Siewierzu.
Więcej informacji – Leszek Makulski gastronomia@wp.pl oraz tel.: 601 088 262.