24 lutego 2015 r. podczas targów Expo Seet w Warszawie odbędą się Mistrzostwa Polski w Deserach 2015.
Organizatorami konkursu jest EXPO SWEET EZiC, przy wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz organizatorów Trendy Chef.
Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej i gastronomicznej oraz wyłonienie najzdolniejszych kucharzy, restauratorów, baristów, którzy potrafią zaprezentować swój artyzm i warsztat pracy.
Tematem przewodnim będzie Polskie Jabłko !
Na zwycięzców przewidziane są atrakcyjne nagrody, pamiątkowe dyplomy, medale, oraz nagrody pieniężne, najlepszy otrzyma czek na kwotę 3000 zł.
Zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 8 sztuk deseru gastronomicznego a la carte, z wykorzystaniem głównego składnika, polskiego jabłka. Pozostałe produkty będą dostarczone przez organizatorów lub umieszczone m.ni w black boxie, szczegóły w regulaminie.
Do konkursu zakwalifikowane będą 2-osobowe zespoły, które przyślą zgłoszenie do 22 stycznia 2015 r. na adres j.profus@exposweet.pl , kontakt telefoniczny 697-800-144.
Konkursowe prace oceniać będą profesjonalni jurorzy.
W konkursie nie mogą wziąć udziału profesjonalni cukiernicy.
Podczas przyszłorocznych targów Expo Sweet odbędą się także liczne szkolenia adresowane dla przedstawicieli sektora HoReCa, z których z pewnością warto skorzystać.
Szczegóły na stronie: www.exposweet.pl