1-3 czerwca podczas targów gastronomicznych Warsaw Food Expo w Nadarzynie odbędą się Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów- Hydrosommelier roku 2017 i Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2017.
Konkurs ten skierowany jest do młodzieży i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym, kelnerskim i hotelarskim w całej Polsce. Celem konkursu jest doskonalenie umiejętności uczniów, podnoszenie poziomu kształcenia, a także nawiązywania współpracy między szkołami.
W konkursie weźmie udział maksymalnie 10 zespołów, reprezentujących szkoły z całej Polski, wybranych w drodze wstępnych eliminacji.
Warsaw Food Expo
Międzynarodowe Centrum Targowo Kongresowe Ptak Warsaw Expo
al. Katowicka 62
Nadarzyn
PROGRAM
AKADEMII KELNERSKIEJ GRZEGORZA GÓRNIKA
01 czerwca – CZWARTEK
godz. 10-13
VI MISTRZOSTWA POLSKI HYDROSOMMELIERÓW – SOMMELIER ROKU 2017
(mistrzostwa składają się z części teoretycznej – test,oraz części praktycznej – ślepa degustacja wód mineralnych i źródlanych)
02 czerwca – PIĄTEK
godz. 10-15
X MISTRZOSTWA POLSKI KELNERÓW – JUNIOR WAITER 2017
SERWIS SYNCHRONICZNY’
(pokazy sztuki kelnerskiej w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich z 5 min. podkładem muzycznym)
03 czerwca – SOBOTA
godz. 10-14
DORATO MISTRZOSTWA KELNERÓW W OTWIERANIU WINA MUSUJĄCEGO BYLE CZYM
Konkurs kelnerski polegający na otwieraniu wina musującego:
Styl klasyczny – Szablowanie (otwieranie szablą)
Styl wolny – Byle czym (inwencja i pomysłowość personalna uczestników)
03 czerwca – SOBOTA
godz. 12
,,SZAMPANIADA AKADEMII KELNERSKIEJ ”- DORATO 2017
Otwieranie wina musującego jednocześnie przez 200 kelnerów, połączone z biciem rekordu z okazji 25 rocznicy marki Dorato’
Kontakt:
Grzegorz Górnik
502 465 547
Akademia Kelnerska