W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu. Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej. Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Gramatura całego deseru łącznie z dekoracją nie może być niższa niż 80 gr ani wyższa niż 120 gr (do masy deseru nie wlicza się masy talerza). Czas przygotowania to 2 godz. Do 6 stycznia 2020 r. na adres: mistrzostwa@exposweet.pl wraz z formularzem zgłoszeniowym należy przesłać zdjęcia 3 autorskich deserów (bez receptur). Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń. Zespoły zakwalifikowane do Mistrzostw będą powiadamiane do 13 stycznia 2020. Organizatorem konkursu jest EXPO SWEET EZIG, a patronami merytorycznymi – Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Więcej: www.exposweet.pl.
Regulamin Mistrzostw i formularz zgłoszeniowy jest dostępny TUTAJ.