20 marca w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Poznaniu odbędzie się Mikser Kulinarny z cyklu „Szef dla Młodych Talentów”. Tym razem gośćmi spotkania będą m.in.: Michał Kuter i Ernest Jagodziński. Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.
Michał Kuter, właściciel i szef kuchni restauracji „A Nóż Widelec” w Poznaniu, zdobywca tytułu „Szef Kuchni Tradycyjnej” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 poprowadzi edukacyjny pokaz kulinarny o tematyce „Tradycyjne polskie przysmaki na bazie mąki”.
Natomiast Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu, zdobywca tytułu ,,Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017 opowie o swoich codziennych obowiązkach i wyzwanaich – Szef Kuchni: manager czy kucharz?
Inicjatorem programu Szef dla Młodych Talentów jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.