Miesiąc ostryg w restauracji Fusion

Newsy

Miesiąc ostryg w restauracji Fusion

18 stycznia 2012

Szef kuchni restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw przez miesiąc będzie proponował menu ostrygowe. Te luksusowe owoce morza poda na wiele sposobów: surowe, zapiekane, grillowane i w tempurze. Menu będzie dostępne w restauracji do połowy lutego.

W karcie miłośnicy owoców morza znajdą wiele dań z wykorzystaniem ostryg m.in.:
– podane tradycyjnie z sokiem z cytryny, vinaigrette z szalotką oraz czarną  hawajską solą morską
– w sosie sojowym z limonką, świeżym imbirem i pikantną salsą z zielonego chili
– w zupie: krem z pora podany z surową ostrygą, oliwą curry i grzankami z anchovies
– zapiekane ze szpinakiem, boczkiem i parmezanem lub w sosie holenderskim
– bądź chrupiące ostrygi w tempurze w sosie mango z pikantną sałatką z papai

Ostrygi są niesłychanie odżywcze i bogate w białko, minerały i witaminy. To idealna propozycja dla osób dbających o sylwetkę, gdyż są niskokaloryczne i wzmacniają organizm.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.
www.restauracjafusion.pl