Międzynarodowy Dzień Sushi z Hochland

Producenci

Międzynarodowy Dzień Sushi z Hochland

18 czerwca 2025

18 czerwca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Sushi. Od wielu lat jedzenie sushi staje się coraz modniejsze. Sushi nie jest tylko zdrowym “jedzeniem”, ale jest stylem życia. Do najpopularniejszych należą: nigiri, miniuramaki, futomaki, uramaki oraz makizushi. Jednym z najważniejszych elementów tego dania jest ser, który stanowi jego sekret oraz spoiwo dla wszystkich składników. Hochland Professional posiada w swojej ofercie sery twarogowe Hochland Cremette i Hochland Creamland, idealnie nadające się do sushi!

Międzynarodowy Dzień Sushi to świetna okazja, by spojrzeć na klasykę z nowej perspektywy. W świecie nowoczesnej gastronomii coraz częściej pojawiają się kreatywne, nieoczywiste połączenia – jak sushi z dodatkiem kremowego sera. Dlatego właśnie warto sięgnąć po produkty zaprojektowane z myślą o profesjonalistach: Hochland Creamland – jeśli zależy nam na łatwości rozsmarowania na ryżu i dobrej relacji jakość–cena oraz Hochland Cremette – jeśli wolimy bardziej tłusty ser i mocniejszą, zwartą konsystencję. Oba produkty świetnie sprawdzają się w nowoczesnych formach sushi fusion, sushi kanapkach, roladkach z warzywami czy gunkanach.

Polscy konsumenci najczęściej traktują ser jako bardzo ważny składnik rolek. Lubimy, jeśli jest go w sushi sporo – jesteśmy w europejskiej czołówce. W niektórych typach rolek jest go nawet 50-60 gramów. Polacy wybierają dwa typy sushi: na ciepło, w tempurze oraz na zimno z tatarami, czyli surowymi, ale doprawionymi rybami i owocami morza. Dobry ser do sushi musi bardzo kremowy, lekko słonawy, ale z nutą słodyczy, kwaskowy ale bardzo śmietankowy– podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager Hochland Polska.

Więcej informacji i inspiracji dostępnych jest na stronie www.hochlandprofessional.pl