22-25 października odbędzie się jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych na świecie – Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna w Erfurcie (Internationale Kochkunst Ausstellung). Polskę w kategorii dania regionalne będzie reprezentować Narodowa Reprezentacja Polski kucharzy w daniach regionalnych w składzie: Krzysztof Szulborski (Manager drużyny), Adam Woźniak, hotel Hilton restauracja Mercato w Gdańsku (Kapitan drużyny). Członkowie drużyny to: Robert Skupisz, Szef Kuchni Amber Room w Warszawie, Tomasz Milewski, Szef Kuchni w Hotelu Mikołajki w Mikołajkach, Przemysław Tworkowski, z-ca Szefa Kuchni Stena Line, Mariusz Gachewicz, Szef Kuchni Zamek w Gniewie, Krzysztof Gradzewicz, Szef Kuchni Restauracji Browar Zamkowy Młyn w Olsztynie, Wojciech Dembowski, Szef Kuchni Banglob Catering, Jacek Kempa, Szef Kuchni Restauracji Kempa Smaków we Wrocławiu, Paweł Stawicki, z-ca Szefa Kuchni restauracji Mercato w Gdańsku, Daniel Zawalich, Szef cukierni w Amber Room w Warszwie, Jacek Majcherek, Szef Kuchni Crudo Sopot w Sopocie, Piotr Zawalich, z-ca szefa kuchni Hotel Mikołajki w Mikołajkach, Andrzej Ławniczak (sekretarz SKP).