6 i 7 listopada w Rezydencji Ambasadora Francji Michel Roth i François Adamski wydadzą „Kolacje na cztery ręce” dla wszystkich, którzy mają ochotę spróbować dań pochodzących z restauracji uhonorowanych gwiazdkami Przewodnika Michelin. Podczas tych przyjęć szefowie zaserwują swoje najznakomitsze dania, wśród których znajdą się m.in.: jesiotr, foie gras, bażant czy labraks. W każdej z dwóch kolacji weźmie udział 60 gości – w tym znamienite osobowości polskiej gastronomii oraz wszyscy, którzy za pośrednictwem strony www.bocusedorpoland.pl. zakupią na nie bilety.
HARMONOGRAM WARSZTATÓW KULINARNYCH
Sobota, 7 listopada:
9:00-10.30 – warsztaty cukiernicze z Antoine’m Weylandem dla profesjonalistów – tematem przewodnim będzie czekolada
11:30-13:00 – warsztaty cukiernicze z Antoine’m Weylandem dla amatorów tematem będzie deser z owoców sezonowych
14:00-15:30 – warsztaty kulinarne z François Adamskim (danie rybne) dla profesjonalistów i amatorów (podczas warsztatów przyznana zostanie nagroda za najlepsze danie w kategorii profesjonaliści oraz w kategorii amatorzy)
16:30-18:00 – warsztaty kulinarne z Michelem Rothem (danie mięsne) dla profesjonalistów i amatorów (podczas warsztatów przyznana zostanie nagroda za najlepsze danie w kategorii profesjonaliści oraz w kategorii amatorzy)