Michał Kuter i Ernest Jagodziński w Mikserze Kulinarnym

Wydarzenia

Michał Kuter i Ernest Jagodziński w Mikserze Kulinarnym

21 marca 2017

20 marca w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Poznaniu odbył się Mikser Kulinarny z cyklu „Szef dla Młodych Talentów”. Tym razem gośćmi spotkania byli m.in.: Michał Kuter i Ernest Jagodziński. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

Michał Kuter, właściciel i szef kuchni restauracji „A Nóż Widelec” w Poznaniu, zdobywca tytułu „Szef Kuchni Tradycyjnej” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 poprowadził pokaz kulinarny o tematyce „Tradycyjne polskie przysmaki na bazie mąki”. Przygotował kaczkę po poznańska z pyzami, szagówki w kremowym sosie z zielonymi warzywami i serem grądzkim oraz karpatkę z mirabelkami i różą.

Natomiast Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu, zdobywca tytułu ,,Szef Jutra” Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2017 opowiedział o swoich codziennych obowiązkach i wyzwaniach – Szef Kuchni: manager czy kucharz?

Inicjatorem programu Szef dla Młodych Talentów jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.