Mateusz Guzik, szef kuchni restauracji Ziemiańska przygotował całą gamę nowych dań. Już dzisiaj w tej krakowskiej restauracji można się rozkoszować chrupkim ciastkiem francuskim w sosie borowikowym. Szczególnie polecany jest pikantny krem z dyni podany z prażonymi pestkami. Propozycje danie głównego to pierś kurczaka w sosie kurkowym, serwowana z purée dyniowym i bukietem sałat oraz Polędwiczka wieprzowa w sosie winnym z kluseczkami dyniowymi oraz sałatami. A co na deser? W Ziemiańskiej przebojem okazało się Ciastko marchewkowe z cynamonem.
– Najważniejsza jest świeżość podawanych dań. Korzystając z możliwości, jakie daje nam jesień, proponujemy pyszne i urozmaicone potrawy, w których główną rolę odgrywają produkty kojarzące się bezpośrednio z porą roku. Główną rolę odgrywają soczyście pomarańczowe dynie, wyraziste w smaku grzyby i aromatycznie rozgrzewające przyprawy jak cynamon czy imbir. Wkładka jesienna rozpoczyna cykl sezonowych propozycji, stanowiących urozmaicenie standardowej oferty -mówi Bartłomiej Głowiak, Manager Ziemiańskiej.
– Zależy nam na tym, aby goście w naszej restauracji spędzali czas w wyjątkowy sposób – zaznacza Agnieszka Kopecka, PR Manager restauracji. Osoby odwiedzające Ziemiańską już rozsmakowały się w jesiennej propozycji, największym powodzeniem cieszy się kremowa zupa z dyni oraz pierś kurczaka w sosie kurkowym. Co nas cieszy najbardziej, goście odwiedzający Ziemiańską docenili zarówno różnorodność naszego menu, jak i jego uniwersalność. Już dzisiaj zwracają uwagę, że nasze dania stanowią doskonałe tło dla spotkań rodzinnych i biznesowych.