Mazury HoReCa 2017 – wyzwania kulinarne

Wydarzenia

Mazury HoReCa 2017 – wyzwania kulinarne

09 lutego 2017

Ruszyły zapisy do konkursów kulinarnych, które odbędą się podczas Mazury HoReCa 2017. Przez dwa dni trwania targów (25-26.04) w konkursach zmierzą się zarówno profesjonaliści, jak i uczniowie szkół gastronomicznych. Uczestników konkursów wyłonią profesjonalne składy jurorskie.

Zielona Budka Master Challenge to 2. edycja konkursu na kreatywny deser lodowy. 25 kwietnia zmierzą się w nim uczniowie, a 26 kwietnia profesjonaliści. Tematem jest kreatywny deser lodowy skomponowany ze smaku roku lodów Zielona Budka mascarpone z sosem z owoców leśnych, dodatkowego smaku lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produktu mlecznego firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic, Gastro Magic Service, a patronem merytorycznym Fundacja Klubu Szefów Kuchni.

W rosnące zainteresowanie Polaków mięsem gęsim i kaczym oraz zapomnianymi gatunkami drobiu wpiszą się doskonale dwa konkursy związane z mięsem drobiowym, współorganizowane przez Expo Mazury, Krajowy Związek Grup Producentów Drobiu i Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Tematem konkursu dla profesjonalistów Gęsina w Restauracji (25.04.) będzie udo gęsie i wątróbka gęsia, a uczniowie w konkursie Drób na Polskim Stole (26.04.) zmierzą się z filetem z kaczki i dowolnymi podrobami drobiowymi.

Kontakt w sprawie targów i zgłoszeń do konkursów:

Nela Strucińska

Dyrektor Projektu

nela.strucinska@expomazury.pl

tel. 601 610 377