W Grodzisku Mazowieckim została otwarta pierwsza w mieście restauracja MAX Premium Burgers – popularnej, szwedzkiej, marki słynącej z burgerów. – Burgery to nasza pasja, które z dumą serwujemy już od ponad 55 lat – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development w MAX Premium Burgers.
MAX Premium Burgers to rodzinna firma założona w 1968 r. w Szwecji. Autorskie receptury i bogate menu przyczyniły się do sukcesu marki na czele której do dziś stoją bracia Richard i Christoffer Bergfors, synowie założyciela Curta Bergforsa. Od momentu pojawienia się szwedzkich burgerów w Polsce, menu Max Premium Burgers szybko zyskało grono wielbicieli.
Nasi goście doceniają nie tylko smak, ale także możliwość personalizacji i duży wybór opcji wege. To nas odróżnia od konkurencji – mówi przedstawiciel MAX.
W opcji wege na uwagę zasługuje Plant Beef. Roślinny burger przygotowany według autorskiej receptury z białka roślinnego wygląda i smakuje jak mięso. Ponadto goście MAX cenią smak burgerów z serem halloumi, a burger Frisco został doceniony w niezależnym teście smaków. Ostatnimi nowościami są m.in Korean BBQ ze świeżą kolendrą i sosem koreańskim, Grand Chicken Parmesan i stanowiący powrót do korzeni Classic ‘68. Szefem Kuchni odpowiadającym za menu i wszystkie receptury jest Jonas Mårtensson – w przeszłości kucharz w uznanych restauracjach i na szwedzkim Dworze Królewskim.
Wszystkie nasze działania ukierunkowane są na utrzymanie pozytywnej emisyjności. Między innymi dlatego absorbujemy więcej dwutlenku węgla niż produkujemy – mówi Jerzy Jakubiak.
Restauracja przy Królewskiej to 70 miejsc siedzących wewnątrz, 50 na zewnątrz, 27 miejsc parkingowych i specjalne stojaki na rowery. Otwarty 1 marca MAX Premium Burgers w Grodzisku Mazowieckim jest 22. restauracją szwedzkiej marki w Polsce. Kolejne otwarcia zaplanowano w takich miastach, jak Łódź i Olsztyn.