Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers kontynuuje inwestycje na polskim rynku. Już w środę, 3 lipca o godzinie 10:00, otworzy 25. restaurację w Polsce, a drugą w Krakowie, tworząc przy tym 50 nowych miejsc pracy dla lokalnych mieszkańców. Nowy lokal przy ul. Zakopiańskiej 70 B zaprosi gości do spróbowania burgerów, które cieszą się dużą popularnością wśród Polaków.
Lokalizacja i udogodnienia nowej restauracji
Nowa restauracja, usytuowana przy trasie wyjazdowej z Krakowa, będzie się wyróżniać przedłużonymi godzinami otwarcia (od 6:00 do 3:00) oraz ofertą śniadaniową, a także opcją drive-thru, co sprawi, że będzie idealnym miejscem na posiłek podczas podróży. Lokal zaoferuje ponad 93 miejsca siedzące, w tym 33 na tarasie, co uczyni go atrakcyjnym szczególnie w okresie letnim. Dodatkowo, w restauracji znajdą się udogodnienia dla najmłodszych, takie jak specjalne krzesełka, kolorowanki i kredki, a także miejsca dla rowerzystów oraz 16 miejsc parkingowych dla zmotoryzowanych gości.
Zróżnicowane menu dla każdego
W menu restauracji goście znajdą szeroki wybór opcji, które można dostosowywać do własnych preferencji. Oferta obejmie m.in. burgery z roślinnym Plant Beef, serem halloumi, a nawet takie, które zamiast w bułce Frisco podawane są w liściach sałaty.
Szczególną uwagę warto zwrócić na obszerne, roślinne menu Supreme Green, czyli burgery z trzema roślinnymi proteinami: Crispy Supreme (na bazie grochu), Real Green (na bazie fasoli mung), Plant Beef, czy też serem halloumi oraz nuggetsy – Crispy Green Nuggets (również na bazie grochu). Pozycje różnią się między sobą dodatkami, co sprawia, że MAX oferuje ponad 10 bezmięsnych propozycji.
Bogate zielone menu nie tylko pomaga w codziennej dbałości o planetę, ale także wyróżnia sieć na tle konkurencji. Co więcej, burgery nie zawierające czerwonego mięsa stanowią niemal 40% całkowitej sprzedaży w pierwszej krakowskiej restauracji.
Specjalne oferty i sezonowe nowości
Nowo otwarty lokal zaoferuje również słynnego Burgera Rywala, dostępnego w trzech wariantach: z wołowiną i bekonem, wegetariańskim Plant Beef i Crispy Chicken. Składniki, takie jak smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwona cebula, sałata i sos kreolski, podane w autorskiej bułce Frisco, idealnie uzupełni sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ. Burger Rywala jest jednym z największych i najbardziej premium burgerów w ofercie MAX’a. Jest duży i sycący, niezależnie od wybieranej wersji.
W menu krakowskiej restauracji nie zabraknie również sezonowych nowości, takich jak letnie Shake’i Premium (Salted Caramel & Popcorn oraz Green Apple & Poppin’ Candy) oraz sałatki (Green Kale Caesar Salad i Sesame & Ginger Salad).
Jako MAX Premium Burgers nieustannie rozwijamy menu, starając się zapewnić jak najszerszy wybór dla wszystkich naszych gości Jesteśmy bardzo dumni, że nasze starania są szczególnie doceniane na polskim rynku, na którym otwieramy już 25. restaurację. Kraków jest dla nas niezwykle ważnym miejscem i cieszymy się, że możemy umocnić naszą pozycję poprzez otwarcie kolejnej restauracji w tym mieście” – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
Historia i sukcesy MAX Premium Burgers
Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson otworzyli pierwszy lokal w Szwecji. Dzięki pasji i energii, sieć stała się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, co umożliwiło ekspansję do innych krajów, w tym Polski, która stała się jednym z wiodących rynków. Polscy goście pokochali sieć za pyszne, wysokiej jakości burgery oraz niebanalne podejście do działań na rzecz klimatu i środowiska. MAX Premium Burgers jest jedyną siecią typu fast food z tak szeroką ofertą tzw. „zielonego menu” i jako jedyna w Polsce oznacza każdą pozycję w menu wartościami CO2, informującymi o emisji dwutlenku węgla przy produkcji. Jest również jedyną europejską marką nagrodzoną przez ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.