MAX Premium Burgers w Łodzi będzie 24. restauracją tej sieci w Polsce, ale pierwszą w mieście. Dogodna lokalizacja zapewnia łatwy dojazd do restauracji zarówno samochodem, jak i komunikacją miejską. W bezpośrednim sąsiedztwie swoje siedziby ma wiele firm i sklepów, nieco dalej jest dużo nowoczesnych biurowców.
Wybraliśmy Łódź na naszą kolejną lokalizację w Polsce, ponieważ to jedno z pięciu największych miast w kraju. Jego centralne położenie i duży ruch tranzytowy związany z bliskością skrzyżowania transeuropejskich autostrad A1 i A2 w połączeniu z tym, że goście od dawna czekali na nas w Łodzi, to coś, co na pewno stworzy świetną kombinację. Cieszymy się z otwarcia nowej restauracji i liczymy na to, że w Łodzi zostaniemy przyjęci z taką samą otwartością, jak w innych miastach – mówi Jerzy Jakubiak, Head of development MAX w Polsce.
Otwarcie na MAXa
Restauracja zaprasza 18 kwietnia od godziny 10:00. MAX to przede wszystkim szeroki wybór burgerów, a także możliwość ich personalizacji. Fani tego przysmaku znajdą w restauracjach sieci klasyki jak np. burger Frisco z linii Grand Deluxe, który wygrał niezależny test smaku. W ofercie znajdują się także sezonowe propozycje jak Korean BBQ, propozycja dla miłośników koreańskich smaków, czy też Grand Chicken Parmesan, czyli burgery z kurczakiem w połączeniu z parmezanem i sosem aioli!
Coś więcej niż burger
MAX to szwedzka firma, która od ponad 50 lat tworzy burgery, wkładając w to ogrom zaangażowania. Firma w Polsce działa od ponad 5 lat, a restauracje MAX są także w Danii i Norwegii. Tak duży rozwój nie zmienia fundamentów, na jakich wyrosła firma – wciąż są rodzinnym biznesem, oddanym wartościom, które głosili założyciele w 1968 r. Firma stawia przede wszystkim na jakość produktów, z których tworzy jedzenie. W ten właśnie sposób: jakością i smakiem, sieć zdobywa serca swoich gości. MAX od lat aktywnie działa również na rzecz środowiska. Angażuje się w promowanie zrównoważonego biznesu, samemu będąc firmą społecznie odpowiedzialną. W 2019 r. MAX otrzymał nagrodę UN Global Climate Action Award za pierwsze na świecie menu pozytywne dla klimatu. Od 2008 roku sieć systematycznie dokonuje kompensacji emisji dwutlenku węgla.