Nowa restauracja MAX Premium Burgers będzie pierwszą otwartą w 2023 roku, a także 21. restauracją tej sieci w Polsce i już 7 w aglomeracji warszawskiej. Podczas 5-letniej obecności na polskim rynku sieć zyskała już rzeszę wiernych fanów.
Dlaczego akurat Białołęka?
MAX posiada rozbudowaną sieć restauracji w Warszawie, jednak pojawienie się na północno-wschodniej części Warszawy i lokalizacja po prawej stronie Wisły będzie stanowiła zupełną nowość. Restauracja ta znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego Factory Annopol.
Cieszymy się, że już niebawem pojawimy się na Białołęce. W Warszawie i okolicach posiadamy już 7 naszych restauracji, jednak nieustannie zależy nam na tym, aby dostęp do naszego menu miał każdy miłośnik burgerów z MAX. W okolicy znajdziemy nie tylko duże centrum handlowe, ale i okoliczne osiedla, szkoły, obiekty sportowe. Wierzymy, że spotkania w MAX Premium Burgers w gronie rodziny, przyjaciół lub współpracowników będą ciekawą atrakcją i okazją do spróbowania naszych stałych pozycji w menu oraz poznawania nowości, również tych sezonowych – mówi Jerzy Jakubiak Head of Development MAX Polsce.
Nie tylko burger
Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też dowolnie dodawać i wymieniać składniki burgera. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – kontynuuje przedstawiciel MAX.
Marka bazuje na szwedzkich wartościach, które wyróżniają się bezkompromisowym podejściem do jakości i dbałości o detale. Wychowanie w tej kulturze ma również wpływ na sposób zarządzania firmą. MAX to sieć restauracji, która swoją działalność prowadzi w sposób świadomy w zakresie działań na rzecz środowiska
Pragniemy być częścią zrównoważonego świata i w maksymalny, możliwy sposób zwracać naturze ślady, jakie pozostawiamy po sobie jako pracownicy i firma. Obliczyliśmy całkowity ślad węglowy produktów oraz równoważymy emisję, poprzez chociażby sadzenie drzew w Afryce – dodaje Jerzy Jakubiak.
Silna marka
Historia MAX Burgers sięga 1968 r., kiedy na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.
Dziś to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 189 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.
Ogromną ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości związany był z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, oraz pracował w kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX. To on stoi za menu i dba o to aby produkty i składniki były najlepszej jakości.
W 2022 roku świętowaliśmy 5 lat obecności na polskim rynku, a otwarcie każdej kolejnej restauracji jest dla nas niezwykle ważnym elementem ekspansji. Rok 2022 zamknęliśmy z 20 otwartymi restauracjami, co nas ogromnie satysfakcjonuje i motywuje do kolejnych – mówi Jerzy Jakubiak Head of Development MAX Polsce.