6 czerwca w Łodzi odbyły się drugie warsztaty Masterclass Akademii Hochland Professional, które są kontynuacją cyklu szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti.
Tematem przewodnim drugiej odsłony warsztatów Masterclass Akademii Hochland Professional był ‘Snacking trend’, czyli przekąski na słodko i na słono. Pierwszym prowadzącym był znany Szef Kuchni, prezenter kulinarny i laureat nagrody Chef de L’Avenir dla najbardziej uzdolnionych młodych szefów kuchni – Karol Okrasa. Jego niezrównane doświadczenie i wiedza sprawiły, że warsztaty były pełne pasji, inspiracji i praktycznych wskazówek rozwijających umiejętności kulinarne uczestników. Z kolei Maciej Majzon-Wójtowicz, wyjątkowa postać w polskim świecie kulinariów, a w szczególności w cukiernictwie, podzielił się swoją pasją do słodkości oraz tajnikami ich powstawania. Była to wyjątkowa okazja, aby poznać nowe smaki i techniki pracy cukierniczej.
Warsztaty pozwoliły odkryć najnowsze trendy w świecie kulinariów. Uczestnicy zdobyli wiele konkretnych wskazówek i ciekawych inspiracji, jak wzbogacić swoje menu o wyjątkowe przekąski, tapas i antipasti. To był niezwykły i bardzo pracowity dzień, a kolejne szkolenia przed nami – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.