Master Chefs 4 Dogs – kulinarne serca dla czworonogów

Aktualności

Master Chefs 4 Dogs – kulinarne serca dla czworonogów

W niedzielę, 7 września, ogródek restauracji Republika Róż oraz przestrzeń Hotelu Kolegiackiego na poznańskim placu Kolegiackim zamieniły się w scenę wyjątkowego wydarzenia. Odbyła się tam XXI edycja Master Chefs 4 Dogs – inicjatywy, która od lat łączy pasję do gotowania z pomocą potrzebującym zwierzętom. Podczas tegorocznej odsłony udało się zebrać 19 127,63 zł.

Gospodarzami tegorocznej odsłony byli Marcin Kaczmarek-Pielin, pomysłodawca akcji i właściciel piekarni Bake Morning by Pielin oraz Andrzej Gołąbek, właściciel i szef kuchni Republiki Róż. Na kulinarnej scenie pojawiło się wielu znakomitych szefów kuchni, m.in.: Dawid Wysocki, Maria Szafarkiewicz, Krzysztof Lisiak, Kajetan Buszewicz, Paweł Ludek, Małgorzata Wałcerz, Dominik Bielawny, Bartłomiej Witkowski, Sylwia Kwiatkiewicz, Mateusz Masztalerz, Jordan Bach, Adrian Kiersnowski, Patryk Dziamski, Wojtek Rzepecki, Adam Hołoga, Kuba Korczak oraz Marta Suszka. Przygotowane przez nich autorskie dania uczestnicy mogli degustować w zamian za dary dla zwierząt.

Wszystkie zebrane podczas wydarzenia produkty trafią do podopiecznych Schroniska w Gaju. Master Chefs 4 Dogs po raz kolejny przyciągnęło tłumy poznaniaków, którzy połączyli kulinarną przyjemność z realnym wsparciem dla bezdomnych czworonogów.

oprac. H.Handkowska

fot. fb Marcin Kaczmarek-Pielin, organizator