Master Challenge by Schöller

Newsy

Master Challenge by Schöller

16 kwietnia 2018

Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Nestle Schöller i Debic.

Konkurs Master Challenge w 3. edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze. To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor.

Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.