Marcowy numer Poradnik Restauratora od kilku dni dociera już do restauracji i przedstawicieli branży HoReCa w całej Polsce.
W magazynie polecamy temat miesiąca pt. „Tym razem pod górkę – sezon zimowy zawiódł”, gdzie wypowiadają się m.in. Joanna Nowak-Wojtanowska, dyrektor Hotelu Aquarion Family&Friends, Karol Wiak z portalu Nocowanie.pl czy Agata Wojtowicz, prezes zarządu Tatrzańska Izba Gospodarcza.
Warto przeczytać rozmowę z Tomaszem Łagowskim, szefem kuchni Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich w Warszawie., a także nominowanym do Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora” 2023 w kategorii restauracja.
Na naszych łamach nie zabrakło również materiałów poradniczych m.in. „Lody. Klasyka czy oryginalność?”, „Mrożone słodkości to oszczędność czasu” czy „Rośnie zielony sektor gastronomii”.
Poza tym ciekawy materiał Kingi Rylskiej „Opłata serwisowa w restauracjach: Nowy standard czy źródło kontrowersji?”, Michała Wawro „Dostawcy – jak współpracować?” czy Artura Piotrowskiego „Kobieta w (męskim) świecie gastronomii”.
Zachęcamy również do przeczytania popularnych działów, takich jak nowości oraz dział w kadrze.
Miłej lektury ze świata HoReCa!