Dom Braci Jabłkowskich w Warszawie miał przyjemność gościć w swoich progach charyzmatycznego Marco Pierre White’a, jednego z najsłynniejszych kucharzy na świecie. Marco jest także ambasadorem Bulionetki do duszonych dań Knorr. Jak sam twierdzi bulionetka jest idealnym dodatkiem do duszonych dań mięsnych i warzywnych. Gorąco poleca ją wszystkim tym, którzy chcą wydobyć pełnię smaku z poszczególnych składników dania i szukają sposobu na idealne dopełnienie duszonej potrawy.
Marco wraz z Piotrem Morawskim, szefem kuchni marki Knorr, przygotował dla zebranych gości kilka potraw, pokazując jak w kreatywny, ale prosty sposób można nadać daniom duszonym smak i aromat. Mieliśmy szansę zobaczyć jak najlepsi kucharze przygotowują polędwiczki wieprzowe, zrazy z karkówki i potrawkę z kurczaka oraz spróbować tych potraw.
Marco zapytany o polską kuchnię z rozmarzeniem opowiadał o daniach, które przygotowano dla niego w warszawskiej restauracji „U Fukiera”. Szczególnie przypadły mu do gustu pierogi z mięsem, śledź w śmietanie, czerwony barszcz oraz pasztet.