Wyjątkowo smaczne i naturalnie wędzone wędliny, pachnące tradycją i słońcem miody prosto z pasieki, przyprawiane ziołami sery, pieczywo na zakwasie wypiekane według sprawdzonych przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, świeże soki i przetwory przygotowywane według tradycyjnych receptur, wykwintne alkohole i niespotykane trunki domowej produkcji. To tylko niektóre z produktów, których skosztować będzie można w Krakowie podczas 19. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® i odbywających się w tym samym czasie 10. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® (16 do 18 listopada 2011).
Salon Produktów Regionalnych
To nowość tegorocznej edycji Targów i jednocześnie odpowiedź na potrzeby zwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę zaprezentują małopolscy producenci żywności – wyrobów oryginalnych, niespotykanych, wyjątkowych w skali światowej – serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów. Odkrywanie smaków ułatwią członkowie Slow Food Polska – organizacja została jednym z partnerów Salonu. Jego znakomitym uzupełnieniem będzie Salon Enoturystyki, czyli bogata oferta win z wielu światowych regionów winiarskich.
HORECA® i ENOEXPO® w gronie najlepszych, targowych imprez świata
Każdego roku organizowana przez Targi w Krakowie HORECA® gromadzi ponad 300 wystawców z kraju i zagranicy oraz branżowych gości z całej Polski, a także ze Słowacji, Czech i Ukrainy. W zeszłym roku Targi odwiedziło blisko 10 tysięcy zwiedzających! Według rankingu Polskiej Izby Przemysłu Targowego HORECA® to największe targi branżowe w Polsce. Wyróżniająca się jakość wystawy została doceniona na arenie międzynarodowej, przez prestiżową organizację jaką jest Światowe Stowarzyszenie Przemysłu Targowego UFI. HORECA® oraz odbywające się w tym samym czasie Targi ENOEXPO® otrzymały certyfikaty UFI, dołączając tym samym do grona najlepszych, targowych imprez świata!