5-6 grudnia br. w Warszawie odbyła się pierwsza edycja imprezy – „Wigilijny Małopolski Smak”. Na stoiskach na Nowym Świecie pojawiły się małopolskie świąteczne produkty oraz dania gotowe. Można było kupić nie tylko tradycyjne wędliny, wyroby piekarnicze i cukiernicze, ryby, przetwory owocowo-warzywne czy gotowe dania (uszka, czerwony barszczyk, kapustę z grzybami, pierogi), ale także produkty znane z plebiscytu „Małopolski Festiwal Smaku” – wędzony karp zatorski (laureat tegorocznej edycji tego konkursu). Świąteczne potrawy będzie można degustować i zakupić także w Krakowie (18-21 grudnia br.).
Wigilijny Małopolski Smak w Warszawie i Krakowie jest częścią ogólnopolskiej kampanii promocyjnej Województwa Małopolskiego realizowanej pod nazwą „Smakowanie Małopolski”. Impreza organizowana jest pod patronatem Województwa Małopolskiego.