11 czerwca Malika – inicjatorka projektu „Dinner with a view” wyrusza w kulinarną podróż po najpiękniejszych miejscach Polski. Na pierwszy ogień gotuje z Aną Ros – słoweńską szefową kuchni i Witkiem Iwańskim – szefem kuchni restauracji Aruana w hotelu Narvil. Ten zespół wyda prosto z ognia kolację pod hasłem RZEKA. Malika planuje już kolejne wydarzenia 3 września – MORZE i 1 października – GÓRY.
Scenografia wszystkich spotkań to otwarta przestrzeń i natura. Malika stawia na żywioł i emocje, ale w prestiżowej oprawie. Dania będą przygotowane wg siedmiu technik gotowania na ogniu i serwowane prosto z ognia na elegancko zaaranżowany stół, przy którym może zasiąść każdy kto zakupi zaproszenie.
Podczas kolejnych spotkań na morzem i w górach gotować będą również wyjątkowi polscy i zagraniczni szefowie kuchni, którzy za każdym razem wydadzą kolację dla 50/60 osób. Kucharze będą dzielić się z gośćmi wiedzą o produktach, zapraszać do degustacji dań, win i mocnych trunków przygotowanych przez wyjątkowych partnerów. Gościem specjalnym pierwszego spotkania nad rzeką będzie krytyk kulinarny i prezes Stowarzyszenia Cook in Poland Maciej Nowak. O perfekcyjną obsługę gości zadba manager Paweł Gruba, znany m.in. z telewizyjnego show Hell’s Kitchen.
Podczas wydarzeń będę zbierane materiały dokumentalne do cyklu filmowego i książki Ogień. Relacje i więcej informacji można znaleźć m.in. na stronie malika.pl i dinnerwithaview.pl oraz na platformach social media Maliki i partnerów zaangażowanych w projekt.
Więcej informacji na www.dinnerwithaview.pl