Gault&Millau Polska 2015 to prestiżowy przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce oraz pierwsze tego typu przedsięwzięcie na naszym rynku o niespotykanej wcześniej skali. Prezentowane w nim lokale zostały wybrane z ponad 600 miejsc z całej Polski. Oprócz restauracji w przewodniku znajdują się również opisy noclegów, wyróżniających się zarówno standardem, jak i oryginalnością oraz „miejsca zakupowe”. Makro jako firma promująca nowe trendy kulinarne oraz wspierająca polską gastronomię została współsponsorem Gault&Millau Polska 2015.
Pojawienie się w Polsce Gault&Millau to wydarzenie, którego prestiż porównać można jedyne do Michelin. Oba przewodniki należą do najbardziej cenionych i wpływowych tego typu publikacji na świecie. Podczas gali inaugurującej pierwszą polską edycję Gault&Millau odbyło się oficjalne ogłoszenie najlepszych szefów kuchni w 5 kategoriach. To ważne branżowe wyróżnienie otrzymali:
Szef Roku 2015 – Wojciech Modest Amaro – Atelier Amaro, Warszawa
Szef Jutra 2015 – Andrea Camastra, restauracja Senses, Warszawa
Młody Talent 2015 – Witek Iwański – Restauracja Aruana, Serock
Kobieta Szef 2015 – Agata Wojda, Restauracja Opasły Tom, Warszawa
Szef Kuchni Tradycyjnej 2015 – Bartosz Budnik – Restauracja Romantyczna, Wzgórza Dylewskie dr. Irena Eris