Majowe wydanie „Poradnika Restauratora” już w dystrybucji

Aktualności

Majowe wydanie „Poradnika Restauratora” już w dystrybucji

Majowy numer „Poradnika Restauratora” w wersji papierowej trafia już do przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.

W tym wydaniu naszego magazynu z przyjemnością prezentujemy wyniki sondażu przeprowadzonego w marcu 2025 r. przez wiodące polskie stowarzyszenia kulinarne. Badaniem objęto 634 aktywnych członków, a jego celem była analiza roli prasy gastronomicznej w codziennej pracy profesjonalistów z branży HoReCa.

„Poradnik Restauratora” został uznany za najchętniej czytane pismo branżowe (76 %) oraz wskazany jako najbardziej rzetelne i opiniotwórcze medium wśród tytułów gastronomicznych (54 %). Szczególnie istotnym wnioskiem – zarówno dla nas, jak i dla reklamodawców – jest fakt, że aż 54 % respondentów przyznało, iż to właśnie treści publikowane na łamach naszego pisma mają bezpośredni wpływ na ich decyzje zakupowe. Po lekturze właściciele i managerowie lokali najczęściej zamawiają konkretne produkty do punktów gastronomicznych.

Zapraszamy również do zapoznania się z tematem miesiąca pt. „Gastronomia na fali sezonu”, gdzie wypowiadają się m.in. Robert Sowa, Marcin Budynek, Tomasz Czarnecki czy Janusz Garncarczyk.

Warto przeczytać rozmowę z braćmi Georgiosem i Beniaminem Vafidis, współwłaścicielami konceptu Pita Bros oraz restauracji Meze by Teo Vafidis & Sons w Warszawie

W najnowszym wydaniu znajdą Państwo także materiały poradnicze jak m.in. „Sezon imprez okolicznościowych”, „Jemy oczami, czyli jak jedzenie stało się gwiazdą Instagrama”, „Czy burgery to propozycja dla każdego lokalu?”

Polecamy popularne działy, takie jak nowości oraz kadr.

Miłej lektury ze świata HoReCa!