1 marca odbyło się uroczyste otwarcie magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach, a części oficjalnej i przecięciu wstęgi towarzyszyły Targi Rozwiązań dla Gastronomii, które przyciągnęły restauratorów i przedstawicieli branży HoReCa. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.
30 stycznia, punktualnie o godzinie 5:00 z nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach ruszyły pierwsze dostawy do Klientów. Ogromna inwestycja to ponad 19 tys. m² powierzchni, 14 000 miejsc paletowych, 200 nowych miejsc pracy i łatwiejszy dostęp do pełnego asortymentu spożywczego i przemysłowego dla klientów gastronomicznych z południowej Polski.
Centrum polskiej gastronomii!
Tego dnia magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach stał się prawdziwą stolicą polskiej gastronomii! Z całej Polski zjechało się do niego liczne grono gastronomów – obecnych i potencjalnych klientów, a także partnerzy firmy, przedstawiciele lokalnych władz i instytucji, a także doradcy klienta i eksperci kulinarni. Na zgromadzonych gości poza efektownymi pokazami live cooking i bogatym programem artystycznym czekały również stoiska dostawców, którzy prezentowali nowości produktowe oraz nowoczesne rozwiązania dla prowadzących biznes gastronomiczny. W centralnym punkcie magazynu stanęło stoisko Transgourmet Foodservice, które przygotowało prawdziwą gratkę dla, tych którzy tego dnia przybyli do nowego obiektu firmy. Czekał na nich wyjątkowy, 50% rabat na specjalnie przygotowane zestawy, wypełnione produktami niezbędnymi w każdej profesjonalnej kuchni. Zestawy cieszyły się wielkim zainteresowaniem klientów, a czas na stoisku upłynął na rozmowach z doradcami klienta Transgourmet oraz na degustacjach przygotowanych przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Największa inwestycja w historii Transgourmet Polska
Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach będzie obsługiwał przede wszystkim aglomeracje śląską, krakowską i wrocławską, jednak zasięg jego działalności obejmie całą południową Polskę, w tym również regiony z całoroczną ofertą turystyczną: Tatry, Sudety czy Beskid Śląski. Dla klientów prowadzących lokale gastronomiczne i punkty zbiorowego żywienia pochodzących z tych regionów oznacza to jeszcze szybsze dostawy od sprawdzonego dystrybutora. Tak duża przestrzeń obiektu ułatwi składowanie towarów o różnych wymaganiach temperaturowych, a także umożliwi sprawne zarządzanie powierzchniami poszczególnych stref w zależności od aktualnych potrzeb. Magazyn jest podzielony na 4 strefy o różnych temperaturach: -22 ̊C, 0-2 ̊C, 2-6 ̊C oraz >16 ̊C. Transgourmet Foodservice będzie realizowała zamówienia nawet 6 dni w tygodniu przy pomocy własnej, nowoczesnej floty wielokomorowych samochodów dostawczych.
Uruchomienie drugiego magazynu Foodservice to nie tylko największa inwestycja w historii Transgourmet Polska, ale też milowy krok w realizowanej od lat strategii rozwoju marki Transgourmet. Nasz cel to pozycja lidera w dostawach do gastronomii w Polsce, poprzez zapewnienie Klientom wysokiej jakości produktów, szerokiego asortymentu oraz najwyższego poziomu Service Level. Nasza firma zdecydowała się zainwestować w nowoczesny obiekt, który został zaprojektowany zgodnie z najwyższymi standardami i z najnowszymi wytycznymi branżowymi. Jesteśmy przekonani, że mamy wszystkie narzędzia by ten cel osiągnąć – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska.
Otwarcie Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet Foodservice oznacza również powstanie nowych miejsc pracy. Firma planuje w początkowej fazie zatrudnić 70 osób, jednak docelowo zostanie utworzonych ponad 200 stanowisk.
Najwyższa jakość Service Level dla klientów HoReCa