Maestro Gold to unikalna kompozycja dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku; bez udziału tłuszczów uwodornionych w składzie. Wysoka wydajność, duża odporność na wysokie temperatury i degradacje tłuszczu, punkt dymienia > 230C, 2 x dłuższy czas smażenia w porównaniu do popularnych frytur palmowych to właściwości nowej frytury, które pomogą restauratorom i szefom kuchni obniżyć koszty przygotowania potraw oraz poprawić komfort pracy. Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych zapewnia korzystny profil żywieniowy frytury i jego wyjątkową stabilnośc. Neutralność zapachu czyni ją idealnym rozwiązaniem w otwartych kuchniach. Maestro Gold pozwoli prowadzić efektywną kosztowo, odpowiedzialną i nowoczesną kuchnię. Bez kompromisów!
ZT “Kruszwica” S.A
Komitetu Obrony Robotników 45 B
02-146 Warszawa
tel. 22 463 96 44