21-23 stycznia br. w Madrycie odbywa się XI prestiżowy międzynarodowy szczyt gastronomiczny- Madrid Fusión, podczas którego najlepsi kucharze na świecie zaprezentują najnowsze trendy, jakie będą obowiązywać we współczesnej gastronomii. Będzie można spotkać takie sławy jak : Pascal Barbot, Adonia Luis Aduriz, Wojciech Modest Amaro, Pierre Herme, Joan Roca, Elene Arzak, czy Albert Adria.
Podczas szczytu, drugiego dnia 40 profesjonalistów z Hiszpanii przyzna nagrodę -Best New Restaurant. Do konkursu zostało zakwalifikowanych siedem restauracji, które w swoich lokalach bazują na naturalnych produktach hiszpańskich: ABADIA Retuerta (Pablo Montero, Valladolid), ACANTHUM (Xanty Elias, Huelva), Apicius (Enrique Medina, Valencia), Azafran (Teresa Gutierrez, Villarobledo), CANELA EN RAMA (Juan Carlos Trujillo, Linares), RESTAURANTE ACIO (Iago Castrillón, Santiago de Compostela), SUCULENT (Antonio Romero, Barcelona).
Ostatniego dnia swoją interpretację kuchni polskiej pod hasłem „Natura spotyka się z nauką”, zaprezentuje pierwszy raz Polak – Wojciech Modest Amaro. Pokaz rozpocznie się o godz. 11.30.