6 listopada w Radisson Blu Hotel odbędzie się kolejna edycja Made For Restaurant w partnerstwie z miastem Sopot. To będzie także inauguracja badania i raportu „For Restaurant” stworzonego z ARC Rynek Opinia, z którego dowiemy się, w jakiej kondycji jest branża gastro. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
– W dobie lęku o skuteczność biznesową, o przychody, o nieustanne zmiany na rynku, chcemy dać restauratorom inspiracje do tworzenia miejsc i wydarzeń, które zadziałają na ich gości jak magnes – mówi Agnieszka Małkiewicz, pomysłodawczyni i organizatorka konferencji. – Zbierzemy je od czołowych polskich restauratorów, managerów i szefów kuchni, którzy zbudują wspólnie z nami spektakle kulinarne, światową mapę przeżyć oraz plan na restaurację przyciągającą uwagę gości nieprzeciętnością, silnymi emocjami i tym niezwykle trudnym do zdefiniowania i uchwycenia pierwiastkiem, jakim jest charakter miejsca – restauracyjny genius loci – dodaje.
Program
MOC
12:00 – 12:10
TOMASZ MUZA Live
Tomasz Muza – Molam
12:10 – 12:25
Przywitanie gości i plan dnia
Agnieszka Małkiewicz – FOR
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
Małgorzata Winiarska – Radisson Blu Hotel, Sopot
O tym co w turystyce i gastronomii dzisiaj ważne.
Rafał Szmytke – POT
Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT – o co chodzi?
GOŚCINNOŚĆ
12:25 – 12:30
Welcome and Drink 🙂
Degustacja
Małgorzata Krakowiak – Nespresso Coffee Expert
White Marlin zaprasza na AFTER PARTY – co, jak, kiedy, nieformalnie?
Zaproszenie
Tomasz Purol – White Marlin
Łukasz Burda – White Marlin Sopot i Gdańsk
ŚWIADOMOŚĆ
12:30 – 13:05
DOKĄD ZMIERZASZ Polska gastronomio? Inauguracja badania i raportu biznesowego FOR RESTAURANT
Prezentacja
Adam Czarnecki – ARC Rynek i Opinia
panel dyskusyjny
prowadząca:
Magdalena Lemańska – FORBES
eksperci:
Adam Czarnecki – ARC Rynek i Opinia
Sternicki Andrzej – Akademia, Bubbles, U Wieniawy
Klaudiusz Kawicki – MUGA
Jakub Madej – Cheff.it
Paweł Tatara – Monka
SZACUNEK
13:05 – 13:40
GośćINNOŚĆ. Mobbing, dyskryminacja kobiet i osób lgbt+, molestowanie, rasizm, przemoc emocjonalna – jak je ukrócić w gastronomii?
panel dyskusyjny
prowadząca:
Katarzyna Bednarczykówna – dziennikarka
eksperci:
Aleksandra Dojnikowska – Bułkę przez Bibułkę, Baken
Katarzyna Adamus – restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Anna Nowakowska – restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Michal Pietrzykowski – Green Caffe Nero
Krzysztof Kaliciński – Blackboard Consulting
Bartłomiej Małkiewicz – Kancelaria prof. Wierzbowski i partnerzy
Bartosz Filipowicz – Falla
SMAK
13:40 – 14:05
Kuchnia Fancy
Lokalność. Szalenstwa kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz i cukiernik
Wprowadzenie
Ania Włodarczyk – StrawberryfromPoland
Degustacja
Julia Juchnowicz-Zielińska – Figle
Damian Mazurowski – Restauracja Kubicki
Wojciech Błaszkiewicz-Okrągły – Must Bake
Wypiek fit i bez glutenu – ciekawostka do karty menu w restauracji
Degustacja
Agata Kubacka – Bunge, właściciel marki Kruszwica
Kuchnia holistyczna. Ogród, wino i chleb.
Lunch
Piotr Kościuk i Michał Gębala – Radisson Blu Hotel Sopot
14:05 – 14:40
RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING
Mistrzowie i Mistrzynie w Social Media. Oni wiedzą jak budować doświadczenie i społeczność w SM
panel dyskusyjny
prowadząca:
Agnieszka Borek – Fika
eksperci:
Monika Warężak – UBER EATS
Mateusz Matczak – Pasibus
Zofia Pazik – Cool Cat
Monika Mazurek – Peaches Gastro Girls, Lychees Gastro Girls
Natalia Kmieciak – Smaki warte Poznania
DOCENIENIE
15:10 – 16:30
Nagrody specjalne dla TOP 10 Restauratorów w kategoriach Experience & Design
prowadzący:
Marcin Wajda – Winterhalter
lista nagrodzonych już jest
Dyskusje przy okrągłych stołach
FOR DATING dla ponad 100 liderów branży
Piotr Popiński – Eliksir by Dom Wódki, Muzeum Wódki, Czerwony Wieprz, The Roots Bar&more
Martin Gimenez Castro – Tuna, Ceviche
Maciej Nowaczyk i Beata Ziajka – La Maddalena
Marta Gessler – Qchnia Artystyczna, Warsztat Woni
Michael Motz – Stacja Food Hall, Food Town w Fabryce Norblina
Krzysztof Cybruch – Montownia, Targ Śniadaniowy
Magda i Marcin Jasiura – Noriko Omakase Sushi
Sławomir Kimaszewski – Mamma – free people space, FUEGO
Marcin Smoczyński – Fromażeria
Witek Iwański, Marcin Ruczyński – Hub Praga
KREATYWNOŚĆ
16:30 – 17:00
„Plate: senses and stories” – wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach
prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz – ASP Gdańsk
ekspresje kulinarne
Robert Oleksy – Sopot Marriott Resort & Spa
Krzysztof Kowalczyk – Chefs Culinar
Jacek Koprowski – Fino
Paweł Stawicki – White Marlin Gdańsk
Ceramika w doświadczeniu kulinarnym
Tomasz Miszczak – TABLEART
Moda kulinarna
Wine pairing
Anna Gmurczyk – Niemiecki Instytut Wina
Barmański pairing
Degustacja
Mateusz Moczadło – Gatsby Gdańsk
Bartosz Jankuniec – Flisak’76
17:00 – 17:30
RELAKS – BIZNESOWY NETWORKING
Przerwa
KLASA
17:30 – 18:00
PR z klasą. „Doświadczenie koowizerunkowe”. Współpraca marek premium z restauracjami.
panel dyskusyjny
prowadząca:
Helena Korniejew – Big Picture
eksperci:
Agnieszka Kossakowska – Rituals
Olga Hinc – Nespresso
Tomasz Czudowski – Alewino.pl, Podrygi, Muzealna
Sylwia Zaręba – ShinySyl
RÓWNOWAGA – biznes i emocje
18:00 – 18:10
GOLD Experience – doświadczenie restauracyjne dla klientów CITIGOLD
Monika Pieczonka – Citi Handlowy
17:45 – 18:15
Polski kawior i polska wódka – duet idealny. (Warsztat równoległy)
Warsztat
prowadzenie:
Agata Łakomiak – Winnicka – Antonius Caviar
Wojciech Dorda – Chopin Vodka
Artur Wawrzyszczak – Chopin Vodka
18:10 – 18:35
Goście zagraniczni w Twojej restauracji/hotelu? Jak ich przyciągnąć i zachwycić?
panel dyskusyjny
prowadzący:
Bartłomiej Barski – Prezes Sopockiej Organizacji Turystycznej
eksperci:
Krystyna Hartenberger Pater – Radisson Blue Hotel, Sopot
Karolina Gnusowska-Weiss – Weiss Travel
Dominik Karpik – Restauracja Mercato, Gdańsk
Agnieszka Aniołowska – L’Entre Villes
Agnieszka Łangowska – TRUE Steaks & Seafood
EMOCJE
18:35 – 19:00
Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT
prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
Prezentacje
Podróże wirtualne i realne – luksusowe kooperacje.
Łukasz Burda – TOP Restaurator MFR ” Skuteczność Biznesowa” 2023, White Marlin
Miejsca, które mnie ukształtowały i zrobiły ze mnie restauratora?
Daniel Pawełek – TOP Restaurator 2022 i 2023 FOR&Forbes, Grupa Ferment
Podroże z “teamem”.
Tomasz Czechowski – TOP Restaurator MFR “New generation”, BUH, Młoda Polska
Zbieram wrażenia, marzenia i doświadczenia w dochodową, holistyczną restaurację hotelową.
Anna Dowgiałło-Sługocka – Radisson Blu Hotel, Sopot
Koncert
Trzeba posłuchać…
Tomasz Muza – Molam
ZASKOCZENIE
19:00 – 19:30
„Plate: senses and stories” – wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach
prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz – ASP Gdańsk
ekspresje kulinarne
Krzysztof Konieczny – Neon
Iwona Niemczewska – San Pellegrino, Z drugiej strony lustra
Jakub Steuermark – AVIKO
Rafał Koziorzemski – Fisherman
Ceramika w doświadczeniu kulinarnym
Tomasz Miszczak – TABLEART
profesjonalny pairing na na bazie produktów marki Chopin
barmański pairing
Aleksander Rosłonek – Stacja Food Hall w Gdańsku
Maciej Bozek – Hotel Grand Lubicz
19:30 – 20:00
WIELKI FINAŁ
Agnieszka Małkiewicz – FOR
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
Nagrody Specjalne dla TOP 10 TWÓRCÓW RESTAURACJI w kategorii Experience & Design
Nagroda ELLE
Nagroda Publiczności
20:30 – 24:00
AFTER PARTY
Zapraszamy do White Marlin
powitanie
Łukasz Burda – White Marlin
degustacja
Tomasz Purol – White Marlin
Chcesz dowiedzieć się więcej i wziąć udział w tym niezwykłym wydarzeniu? Zarejestruj się TUTAJ