Made For Restaurant: W poszukiwaniu restauracyjnego genius loci

Aktualności

Made For Restaurant: W poszukiwaniu restauracyjnego genius loci

6 listopada w Radisson Blu Hotel odbędzie się kolejna edycja Made For Restaurant w partnerstwie z miastem Sopot. To będzie także inauguracja badania i raportu „For Restaurant” stworzonego z ARC Rynek Opinia, z którego dowiemy się, w jakiej kondycji jest branża gastro. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

W dobie lęku o skuteczność biznesową, o przychody, o nieustanne zmiany na rynku, chcemy dać restauratorom inspiracje do tworzenia miejsc i wydarzeń, które zadziałają na ich gości jak magnes – mówi Agnieszka Małkiewicz, pomysłodawczyni i organizatorka konferencji.Zbierzemy je od czołowych polskich restauratorów, managerów i szefów kuchni, którzy zbudują wspólnie z nami spektakle kulinarne, światową mapę przeżyć oraz plan na restaurację przyciągającą uwagę gości nieprzeciętnością, silnymi emocjami i tym niezwykle trudnym do zdefiniowania i uchwycenia pierwiastkiem, jakim jest charakter miejsca – restauracyjny genius loci – dodaje.

Program

MOC
12:00 – 12:10
TOMASZ MUZA Live
Tomasz Muza – Molam

12:10 – 12:25
Przywitanie gości i plan dnia
Agnieszka Małkiewicz – FOR
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER
Małgorzata Winiarska – Radisson Blu Hotel, Sopot

O tym co w turystyce i gastronomii dzisiaj ważne.

Rafał Szmytke – POT

Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT – o co chodzi?

GOŚCINNOŚĆ
12:25 – 12:30
Welcome and Drink 🙂

Degustacja

Małgorzata Krakowiak – Nespresso Coffee Expert

White Marlin zaprasza na AFTER PARTY – co, jak, kiedy, nieformalnie?

Zaproszenie

Tomasz Purol – White Marlin
Łukasz Burda – White Marlin Sopot i Gdańsk

ŚWIADOMOŚĆ
12:30 – 13:05
DOKĄD ZMIERZASZ Polska gastronomio? Inauguracja badania i raportu biznesowego FOR RESTAURANT

Prezentacja

Adam Czarnecki – ARC Rynek i Opinia

panel dyskusyjny

prowadząca:
Magdalena Lemańska – FORBES

eksperci:
Adam Czarnecki – ARC Rynek i Opinia
Sternicki Andrzej – Akademia, Bubbles, U Wieniawy
Klaudiusz Kawicki – MUGA
Jakub Madej – Cheff.it
Paweł Tatara – Monka

SZACUNEK
13:05 – 13:40
GośćINNOŚĆ. Mobbing, dyskryminacja kobiet i osób lgbt+, molestowanie, rasizm, przemoc emocjonalna – jak je ukrócić w gastronomii?

panel dyskusyjny

prowadząca:
Katarzyna Bednarczykówna – dziennikarka

eksperci:
Aleksandra Dojnikowska – Bułkę przez Bibułkę, Baken
Katarzyna Adamus – restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Anna Nowakowska – restauracja Kozaczok, Azia Restaurants, My Thai i Dim Sum&Ramen, Hana Sushi
Michal Pietrzykowski – Green Caffe Nero
Krzysztof Kaliciński – Blackboard Consulting
Bartłomiej Małkiewicz – Kancelaria prof. Wierzbowski i partnerzy
Bartosz Filipowicz – Falla

SMAK
13:40 – 14:05
Kuchnia Fancy
Lokalność. Szalenstwa kulinarne na temat oleju rzepakowego serwują piekarz, kucharz i cukiernik

Wprowadzenie

Ania Włodarczyk – StrawberryfromPoland

Degustacja

Julia Juchnowicz-Zielińska – Figle
Damian Mazurowski – Restauracja Kubicki
Wojciech Błaszkiewicz-Okrągły – Must Bake

Wypiek fit i bez glutenu – ciekawostka do karty menu w restauracji

Degustacja

Agata Kubacka – Bunge, właściciel marki Kruszwica
Kuchnia holistyczna. Ogród, wino i chleb.

Lunch

Piotr Kościuk i Michał Gębala – Radisson Blu Hotel Sopot

14:05 – 14:40
RELAKS i BIZNESOWY NETWORKING

Mistrzowie i Mistrzynie w Social Media. Oni wiedzą jak budować doświadczenie i społeczność w SM

panel dyskusyjny

prowadząca:
Agnieszka Borek – Fika

eksperci:
Monika Warężak – UBER EATS
Mateusz Matczak – Pasibus
Zofia Pazik – Cool Cat
Monika Mazurek – Peaches Gastro Girls, Lychees Gastro Girls
Natalia Kmieciak – Smaki warte Poznania

DOCENIENIE
15:10 – 16:30
Nagrody specjalne dla TOP 10 Restauratorów w kategoriach Experience & Design
prowadzący:

Marcin Wajda – Winterhalter

lista nagrodzonych już jest

Dyskusje przy okrągłych stołach

FOR DATING dla ponad 100 liderów branży

Piotr Popiński – Eliksir by Dom Wódki, Muzeum Wódki, Czerwony Wieprz, The Roots Bar&more
Martin Gimenez Castro – Tuna, Ceviche
Maciej Nowaczyk i Beata Ziajka – La Maddalena
Marta Gessler – Qchnia Artystyczna, Warsztat Woni
Michael Motz – Stacja Food Hall, Food Town w Fabryce Norblina
Krzysztof Cybruch – Montownia, Targ Śniadaniowy
Magda i Marcin Jasiura – ​Noriko Omakase Sushi
Sławomir Kimaszewski – Mamma – free people space, FUEGO
Marcin Smoczyński – Fromażeria
Witek Iwański, Marcin Ruczyński – Hub Praga

KREATYWNOŚĆ
16:30 – 17:00
„Plate: senses and stories” – wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER

opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz – ASP Gdańsk

ekspresje kulinarne

Robert Oleksy – Sopot Marriott Resort & Spa
Krzysztof Kowalczyk – Chefs Culinar
Jacek Koprowski – Fino
Paweł Stawicki – White Marlin Gdańsk

Ceramika w doświadczeniu kulinarnym

Tomasz Miszczak – TABLEART
Moda kulinarna
Wine pairing

Anna Gmurczyk – Niemiecki Instytut Wina
Barmański pairing

Degustacja

Mateusz Moczadło – Gatsby Gdańsk
Bartosz Jankuniec – Flisak’76

17:00 – 17:30
RELAKS – BIZNESOWY NETWORKING

Przerwa

KLASA
17:30 – 18:00
PR z klasą. „Doświadczenie koowizerunkowe”. Współpraca marek premium z restauracjami.
panel dyskusyjny

prowadząca:
Helena Korniejew – Big Picture

eksperci:
Agnieszka Kossakowska – Rituals
Olga Hinc – Nespresso
Tomasz Czudowski – Alewino.pl, Podrygi, Muzealna
Sylwia Zaręba – ShinySyl

RÓWNOWAGA – biznes i emocje
18:00 – 18:10
GOLD Experience – doświadczenie restauracyjne dla klientów CITIGOLD

Monika Pieczonka – Citi Handlowy
17:45 – 18:15
Polski kawior i polska wódka – duet idealny. (Warsztat równoległy)
Warsztat

prowadzenie:
Agata Łakomiak – Winnicka – Antonius Caviar
Wojciech Dorda – Chopin Vodka
Artur Wawrzyszczak – Chopin Vodka
18:10 – 18:35
Goście zagraniczni w Twojej restauracji/hotelu? Jak ich przyciągnąć i zachwycić?
panel dyskusyjny

prowadzący:
Bartłomiej Barski – Prezes Sopockiej Organizacji Turystycznej

eksperci:
Krystyna Hartenberger Pater – Radisson Blue Hotel, Sopot
Karolina Gnusowska-Weiss – Weiss Travel
Dominik Karpik – Restauracja Mercato, Gdańsk
Agnieszka Aniołowska – L’Entre Villes
Agnieszka Łangowska – TRUE Steaks & Seafood

EMOCJE
18:35 – 19:00
Mapa ekstremalnych przeżyć gości MADE FOR RESTAURANT

prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER

Prezentacje

Podróże wirtualne i realne – luksusowe kooperacje.
Łukasz Burda – TOP Restaurator MFR ” Skuteczność Biznesowa” 2023, White Marlin

Miejsca, które mnie ukształtowały i zrobiły ze mnie restauratora?
Daniel Pawełek – TOP Restaurator 2022 i 2023 FOR&Forbes, Grupa Ferment

Podroże z “teamem”.
Tomasz Czechowski – TOP Restaurator MFR “New generation”, BUH, Młoda Polska

Zbieram wrażenia, marzenia i doświadczenia w dochodową, holistyczną restaurację hotelową.
Anna Dowgiałło-Sługocka – Radisson Blu Hotel, Sopot

Koncert

Trzeba posłuchać…

Tomasz Muza – Molam

ZASKOCZENIE
19:00 – 19:30
„Plate: senses and stories” – wielozmysłowe doświadczenie na 10 stołach

prowadząca:
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER

opieka artystyczna:
prof. Anna Królikiewicz – ASP Gdańsk

ekspresje kulinarne

Krzysztof Konieczny – Neon
Iwona Niemczewska – San Pellegrino, Z drugiej strony lustra
Jakub Steuermark – AVIKO
Rafał Koziorzemski – Fisherman

Ceramika w doświadczeniu kulinarnym

Tomasz Miszczak – TABLEART

profesjonalny pairing na na bazie produktów marki Chopin

barmański pairing

Aleksander Rosłonek – Stacja Food Hall w Gdańsku
Maciej Bozek – Hotel Grand Lubicz

19:30 – 20:00
WIELKI FINAŁ
Agnieszka Małkiewicz – FOR
Daria Pawlewska – THE FOODIE PHILOSOPHER

Nagrody Specjalne dla TOP 10 TWÓRCÓW RESTAURACJI w kategorii Experience & Design

Nagroda ELLE

Nagroda Publiczności

20:30 – 24:00
AFTER PARTY

Zapraszamy do White Marlin

powitanie
Łukasz Burda – White Marlin

degustacja
Tomasz Purol – White Marlin

 

Chcesz dowiedzieć się więcej i wziąć udział w tym niezwykłym wydarzeniu? Zarejestruj się TUTAJ