Chłodnik ogórkowy z marynowanym łososiem, wiejska terrina z sałatką z ziół i rzodkiewek, kurczak zagrodowy w czerwonym winie na perłowej kaszy z sałatką z pomidorów… – to tylko niektóre z propozycji szefa Adama Chrząstowskiego. W nowym lunch menu goście znajdą propozycje dań oparte na sezonowych składnikach.
Nowo otwarta restauracja Ed Red przy Sławkowskiej 3 w Krakowie od 21 maja proponuje gościom lunch menu w dni robocze, w godzinach od 12 do 17. W menu znajdziemy propozycje pobudzających apetyt przystawek: chłodnik ogórkowy z marynowanym łososiem i jajkiem, wiejska terrina doskonale komponująca się z sałatką z ziół i rzodkiewek oraz omlet ze szczypiorkiem i szparagami. Szef kuchni przygotował również trzy propozycje dań głównych: delikatne policzki wieprzowe z sosem musztardowym z ziemniaczanym puree i sałatką z jabłek, kurczaka zagrodowego w czerwonym winie na perłowej kaszy z sałatką z pomidorów, dorsza w cieście z sałatą ogrodową i frytkami. Smakowite przystawki można dowolnie łączyć z daniami głównymi w atrakcyjne cenowo pakiety. To idealna propozycja na spotkanie biznesowe lub popołudniową przerwę na lunch. Właściciel restauracji planuje zmieniać lunch menu przynajmniej 2 razy w miesiącu.
Restauracja Ed Red serwuje starannie wyselekcjonowane mięso z polskich hodowli, przyrządzane przez Adama Chrząstowskiego – jednego z najlepszych polskich szefów kuchni. Specjalnością lokalu są steki sezonowane na sucho. Restauracja jako jedyna w Polsce posiada szafę Maturmeat, w której dojrzewa wołowina z krów francuskiej rasy Limousine.